Een eerdere editie van de Batenburgse dag.
Een eerdere editie van de Batenburgse dag. Foto: Gert Kalfsbeek

Batenburgse Dag staat garant voor gezelligheid

BATENBURG - Het pittoreske centrum en de kasteelruïne van Batenburg vormen dit jaar voor de 38e keer het decor voor de Batenburgse Dag. De jaarmarkt vindt dit jaar plaats op zondag 26 juli.

De markt is gevarieerd van opzet, er is van alles te beleven. Zo is er onder meer een uitgebreide selectie oude tractoren, geeft valkenier Reinier uitleg over zijn vogels en zijn er demonstraties van oude ambachten. De twee monumentale St.Victorkerken stellen hun deuren open. Bezoekers kunnen de kerken bezichtigen en luisteren naar optredens van zangkoor 'Zang en Vriendschap'. Van een heel andere muzikale orde zijn de 'mafkezen' van Jarno di Parno, volksdansgroep 'Emilia', smartlappenkoor 'De Waredo's', het orkest 'Dusty Road' en het duo 'Change'. Een groot aantal marktkramen en diverse sfeervolle terrasjes dragen bij aan dit feestelijke dagje uit. De jaarmarkt start om 10.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen zijn er onder meer springkussens en een draaimolen. Ook Bert's kinderboerderij is aanwezig en kinderen kunnen worden geschminkt. De entree voor de Batenburgse Dag bedraagt 3 euro per persoon.Voor kinderen tot twaalf jaar zijn de entree en alle attracties gratis.
Aan de rand van Batenburg is gratis parkeerruimte beschikbaar. Borden en verkeersregelaars wijzen de weg. Vanaf dit parkeerterrein brengen elektrische bolderkarren bezoekers, indien gewenst, naar de markt. Dit vervoer is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Mindervaliden kunnen dichtbij parkeren met een geldige invalidenparkeerkaart. Voor wandelaars en fietsers die vanuit Brabant naar de Batenburgse Dag komen vaart het veer Demen-Batenburg tussen 10.00 en 18.30 uur. Voor meer informatie: www.batenburgsedag.nl.