Foto: Dominicus College
Foto: Dominicus College Foto: Dominicus College

Scholieren op stage in Indonesië

De Maas en Waalse Jimmy Banken en Lotte van den Boogaard vertrokken vorige week woensdag voor een ontwikkelingsstage naar Indonesië. Ze maken de reis samen met zestien medeleerlingen van het Dominicus College in Nijmegen en drie docenten.

In Indonesië bezoekt het gezelschap meerdere plaatsen, waaronder Bogor en Jogjakarta. De leerlingen gaan er helpen met het opknappen van scholen, het bouwen van toiletten en het planten van bomen. Kennismaken met de plaatselijke leef- en werkomstandigheden en het ondernemen van activiteiten met lokale jongeren staan centraal. Jimmy, afkomstig uit Appeltern, geeft aan dat de stage niet begint en eindigt bij het verblijf in Indonesië: 'Met de voorbereidingen zijn we een jaar bezig geweest. Het was veel werk.' Ook Lotte, woonachtig in Puiflijk, vond het een pittig jaar: 'Als je aan zo'n project wilt deelnemen, dan moet je er ook vol voor gaan.' Voor de reis moest door de leerlingen 1.800 euro aan sponsorgeld worden opgehaald. Na een moeizaam begin, hebben Lotte en Jimmy uiteindelijk de benodigde middelen opgehaald. Het geld van de sponsoren brengt de groep rechtstreeks naar de projecten die ze bezoeken.
Behalve het geld, hebben de leerlingen ook 'Hollandse souvenirs' bij zich, voor de kinderen aldaar. Jimmy stopte enkele enkele blikken stroopwafels in zijn tas, Lotte nam boeken, stiften en knuffels mee. De twee verblijven tot en met 3 augustus in Indonesië. Hun reis is te volgen op https://www.facebook.com/globaldominicus.