De 120 Drutense deelnemers ontvingen dinsdagavond op het gemeentehuis het traditionele promotie t-shirt uit handen van burgemeester van Riswijk.
De 120 Drutense deelnemers ontvingen dinsdagavond op het gemeentehuis het traditionele promotie t-shirt uit handen van burgemeester van Riswijk. Foto: Hans Barten

Drutens grondgebied tijdens Vierdaagse in Wijchen

WIJCHEN/DRUTEN - De Nijmeegse Vierdaagse komt dit jaar al door Druten. De gemeente Druten krijgt namelijk op dag twee, woensdag 22 juli, in Wijchen een stukje Drutens grondgebied. Compleet met grensovergang en - wachters. Wandelaars kunnen bij het passeren van de grensovergang duidelijk maken of ze volgend jaar de 55 kilometer gaan lopen.

Na intensief campagne voeren is het de gemeente Druten gelukt om tijdens de honderdste Vierdaagse in 2016 weer doorkomstplaats te zijn voor de Vierdaagse. De organisatie heeft eenmalig de 55 kilometer route toegevoegd voor deze speciale editie. Deze route voert op de tweede dag door Druten.

Grensovergang
Om wandelaars nu al te verleiden om volgend jaar 55 kilometer te lopen, heeft de gemeente Wijchen een gebied aangemerkt dat tijdens de Vierdaagse tijdelijk Drutens grondgebied wordt. Het gaat om de Blauwe Hof in Wijchen. De wandelaars worden hier tijdig op geattendeerd met borden 'naderen grensovergang'. Wanneer zij het kombord Druten passeren, kunnen zij een keuze maken tussen 30, 40 en 50 kilometer of de 55 kilometer.
Zo hoopt de gemeente alvast een beeld te krijgen van het aantal wandelaars dat volgend jaar de 55 kilometer loopt.

Prijzen
De wandelaars die de grens oversteken bij 55 kilometer ontvangen een formulier, waarmee zij een visum kunnen aanvragen voor de 55 kilometer door Druten in 2016. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen. Deelnemers aan de 55 kilometer maken namelijk kans op een VIP-ontvangst van en door familie/vrienden bij doorkomst in de gemeente Druten. Terwijl de wandelaar volgend jaar op dag twee de 55 kilometer loopt, legt de gemeente zijn familie/vrienden in de watten en zorgt, samen met hen, voor een bijzondere ontvangst van de wandelaar in Druten. Daarnaast maken de wandelaars tien keer kans op het terugverdienen van het inschrijfgeld voor de Vierdaagse.

De wandelaars moeten het visum vóór 1 januari 2016 aanvragen, om kans te maken op de prijzen. Voor de wandelaars die geen prijs winnen, is er een troostprijs. Zij ontvangen in 2016 bij het passeren van de Drutense gemeentegrens een visum, ter herinnering aan hun geweldige prestatie én aan een historisch moment, de 55 kilometer route door de gemeente Druten.