Afbeelding
Foto: William van den Akker

Buitendijks denken

Zondag 19 juli

Activiteit:        Wandeling
Locatie:        Dijk 41, Beuningen
Tijd:        10.30 tot 12.00 uur

Het Dijkmagazijn, Openbare Bibliotheek Beuningen en Stichting Perspectief gaan aan de wandel met teksten, letterlijk. Wie buiten wandelt denkt anders na dan iemand die binnen stilzit. Deze keer komt een gedicht van Edvard van de Vendel aan bod. De aangeleverde tekst wordt gelezen en daarna gaat het gezelschap in alle stilte op pad in de uiterwaarden om na te denken over de tekst. Deelname bedraagt 5 euro, dit is exclusief consumptie achteraf. Voor meer informatie en reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl.

Kioskconcert
Bergharen

Activiteit:        Concert        
Locatie:        Dorpsstraat 45,
        Bergharen
Tijd:        14.00 tot 16.00 uur

Tot 31 augustus vinden er vijf kioskconcerten plaats. Deze zondag treedt het seniorenorkest 'De Huttenkamp' uit Wijchen op. Bij slecht weer gaat het concert niet door. Meer informatie: www.bergharen.nu.

Rondleiding
De Tuun

Activiteit:        Rondleiding
Locatie:        Museum Kasteel,
        Wijchen
Tijd:        15.00 uur

De unieke tuin De Tuun presenteert landbouwgewassen en kruiden die door verre voorouders werden gekweekt, gedurende de IJzertijd tot en met de Middeleeuwen. Daarnaast geeft een ruime kruidentuin een indruk van het veelzijdige gebruik van planten in het dagelijks leven. Om 15.00 uur worden bezoekers door de museumtuin geleid en is er gelegenheid tot vragen stellen. Na de rondleiding kunnen deelnemers het museum verkennen. Voor informatie en prijzen zie www.museumwijchen.nl.

Familie
fietstocht

Activiteit:                Fietstocht
Locatie:                VTC, Wamel
Tijd:                9.30 uur

WAMEL - Het Oranjecomité in Wamel en het VTC hebben een familietocht van twintig kilometer uitgezet. Het is een tocht voor jong en oud, met komische opdrachten onderweg. De laatste opdracht vindt plaats na de brunch, in de foyer van het VTC, onder muzikale begeleiding van dj Stan. Voor de kinderen is er een springkussen.

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan de fietstocht. U mag zelf een team/groep vormen, zo niet dan wordt u ingedeeld in een team/groep. Deelname bedraagt 2,50 euro inclusief brunch. Opgeven is mogelijk tot en met vrijdag 17 juli via tel. 06-18 97 29 10.