Artist Impression Poort van Druten
Artist Impression Poort van Druten Beeld: Omega Architecten

Bouw Poort van Druten gaat van start

DRUTEN - Wonen bij de entree van Druten, op de plek van het oude politiebureau, dicht bij het centrum. Dat is binnenkort mogelijk. Afgelopen week werd duidelijk dat de bouw van de Poort van Druten definitief doorgaat. Drie van de vier woningen en de helft van de appartementen zijn verkocht. In oktober wordt gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden.

De bebouwing bij het oude politiebureau was sterk verouderd, waardoor de plek voor herbestemming in aanmerking kwam. De gemeente Druten riep in 2007 een prijsvraag uit voor het nieuwbouwproject op de hoek van de Van Heemstraweg en de Raadhuisstraat. De gemeente ontving drie plannen. Er werd uiteindelijk gekozen voor het plan van Belin Vastgoedontwikkeling uit Wijchen en Omega Architecten uit Druten.

In 2012 was het plan al in de verkoop, maar mede doordat het dieptepunt van de crisis in mei 2013 lag, en een vereiste was dat 70 procent verkocht werd, koos men ervoor om de aanvraag uit te stellen. In januari 2015 werd bekend dat het project subsidie kreeg van de provincie, waardoor het plan weer levensvatbaar was. In april 2015 startte de verkoop.

Het plan
Het plan bestaat uit twee delen: woningen en een rond appartementencomplex, welke iets hoger is dan het Rabobank gebouw. Er komt een appartementencomplex met vijf verdiepingen, met op elke etage appartementen, alsmede een penthouse en vier naastgelegen woningen. Uniek aan de locatie is volgens Michel van Thiel, van Belin Vastgoedontwikkeling, dat alles op steenworp afstand ligt: 'Het centrum van Druten en diverse voorzieningen zijn dichtbij. Vanaf de derde verdieping is het al mogelijk om over de daken van bijna alle bestaande bouw in de omgeving te kijken.' In oktober wordt gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden. Aan het einde van het jaar start de bouw. Verwacht wordt dat in december 2016 de eerste bewoners hun woning kunnen betrekken.
Er zijn nog enkele appartementen, het penthouse en één woning te koop. Kijk voor meer informatie op www.poortvandruten.nl of neem contact op met Hans Janssen Makelaars via tel. 0487-51 34 24.