De temperaturen liepen hoog op aan de Wiel tijdens het optreden van Kraantje Pappie.
De temperaturen liepen hoog op aan de Wiel tijdens het optreden van Kraantje Pappie. Foto: Hans Barten

Warm aan de Wiel

BENEDEN-LEEUWEN - De organisatie van de Dag van Leeuwen en Wiellewaai kan terugkijken op een fantastisch weekend. Een weekend dat wederom mogelijk is gemaakt door alle sponsoren en vrijwilligers.

Vrijdagavond was de aftrap voor de jeugd. Met ruim 1.400 bezoekers werd het, ondanks de warmte, een groot feest. Ook de zaterdagavond werd goed bezocht, ruim 1.500 mensen kwamen naar de feesttent aan de Wiel. De coverband Session XXL verzorgde een grandioos optreden. Ook André Hazes Jr. kreeg de zaal goed mee. Maar de eer ging naar Kraantje Pappie, die de boel op zijn kop zette tijdens zijn optreden.

De tropische negentiende editie van de 'Dag van Leeuwen', afgelopen zondag, begon officieel om 13.00 uur. Toen overhandigde burgemeester Steenkamp de voorzittershamer aan Rob Reuvers, die vanaf nu de taak van voorzitter op zich neemt. Reuvers neemt het stokje over van Henk Janssen, die deze functie menig jaar op een fantastische wijze invulling gaf. Naar schatting 12.500 bezoekers genoten op de familiedag. Het Maas en Waalse Buikschuifkampioenschap beleefde haar vijftienjarig jubileum. Net als vorig jaar won Maikel van Haagen. Het Dorpsplein was omgetoverd tot Verkeersveiligheidsplein, waar men diverse simulatoren kon testen. De heer Versteegh won een waardebon van 500 euro voor een rijopleiding.