Bijzondere wandeltocht

Zondag 12 juli

Activiteit:        Wandeling
Locatie:        parkeerplaats
        Heggeldijk,
        Heerewaarden
Tijd:        09.30 tot 11.30 uur

Onder leiding van Henrie van der Kraaij en Harry Brekelmans trekken belangstellenden, door de buitenpolder van Heerewaarden, naar achter in het gebied tot aan het sluiskanaal. Daarna wordt de route langs het oude sluiskanaal en de grote waterplas vervolgd. Henrie vertelt over de bevers die er leven en het ontstaan van het gebied. Harry vertelt wat er zich in het verleden in het gebied heeft afgespeeld. Deelname bedraagt 7,50 euro inclusief iets te drinken met wat lekkers. Inschrijven voor de tocht is mogelijk tot 10 juli via tel. 0487-57 28 31 of mail naar beheer@bcdegroterivieren.nl onder vermelding van telefoonnummer en aantal deelnemers.

Gezond
en vitaal

Activiteit:        Running en Tai Chi
Locatie:        Dijkmagazijn,
        Beuningen
Tijd:        10.30-12.00 uur

Voor een oppeppende running of rustgevende Tai Chi sessie kan men aanstaande zondag terecht bij Het Dijkmagazijn. Met 'Natuurlijk lopen' loopt u onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. Irma Soetekouw begeleidt de Tai Chi met 'Chi' wandelen op het Waalstrand en tussen de wilgen. Het is mogelijk om aan de bijeenkomsten afzonderlijk deel te nemen. Deelname bedraagt 5 euro. Voor informatie en reserveringen voor Natuurlijk lopen: info@kcenc.nl. Voor informatie en reserveringen Tai Chi: info@irmasoetekouw.nl.

Wandelmaatjes

Activiteit:        Wandeling
Locatie:        Van der Marck         straat, Weurt
Tijd:        10.30 tot 12.00 uur

Wie graag tussen het groen loopt, maar een wandelmaatje mist, vindt er wellicht één tijdens de wandeling door de uiterwaarden. Naderhand kan wat gedronken worden op het terras van 't Centrum. Deelname bedraagt 3,50 euro (excl. consumpties). Voor meer informatie en reserveringen: www.hetdijkmagazijn.nl.

Speurtocht met kampvuur

Woensdag 15 juli

Activiteit:        Speurtocht
Locatie:        Dijk 41, Beuningen
Tijd:        14.00 tot 16.30 uur

Het Dijkmagazijn zet een spannende speurtocht in de uiterwaarden uit voor kinderen van acht tot dertien jaar. Na afloop is er een kampvuur met wat lekkers. Deelname bedraagt 2,50 euro.

Meer informatie en reserveren via dijkmagazijn@hetnet.nl of tel. 024-67 77 000.