Afbeelding
Foto: Clasien Reuser-de Klein

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien

MAAS EN WAAL/DRUTEN - In Afferden, Bergharen, Deest en Heerewaarden was het afgelopen weken al tijd om te zwieren, zwaaien en nog meer rondjes te draaien. Maar voor de kermisliefhebbers kan komende periode niet op. Bijna ieder weekend is er in Maas en Waal een kermis. Te starten met Druten en Hernen vanaf zaterdag 11 juli tot en met dinsdag 14 juli.

Kermis is een feest waar mensen naar uit kijken. Het 'wij-gevoel' komt terug en een aantal dagen achter elkaar feesten en gek doen in de verschillende attracties, mag. In de steden zijn de grote attracties en de vele kroegen. In de kleine dorpen telt vooral 'ons kent ons'. Zonder rupsbaan, wip en draaimolen geen kermis. Dat geldt ook voor Druten. Daar zijn ook attracties als een autoscooter, zweefmolen, vliegtuigmolen en familie-achtbaan te vinden. Maar ook behendigheidsspelletjes als eendjes vangen.

Hoewel het aantal attracties per plaats wisselt, is er doorgaans voor iedere leeftijd wat wils. Anders zijn er altijd nog de typische kraampjes met suikerspinnen, popcorn en kaneelstokken te vinden op de kermis. Zaterdag om 14.00 uur is de opening van de jaarlijkse Drutense kermis. In Druten en Hernen kunnen kermisliefhebbers vier dagen plezier maken op de kermis. Als de kermis weg is, kunnen ze naar de volgende kermissen die op het programma staan in Maas en Waal:

25- 28 juli                Alphen

1-4 aug.                Dreumel

7- 9 aug.                Winssen

15- 18 aug.                Ewijk

29 aug. - 1 sept.                Wamel

5- 8 sept.                Boven-Leeuwen

6- 9 sept.                Beuningen

12- 15 sept.                Beneden-Leeuwen

19- 22 sept.                Wijchen

26- 29 sept.                Horssen

26- 30 sept.                Maasbommel

10- 13 okt.                Batenburg

17- 20 okt.                Puiflijk

Afbeelding