Piets Problemen

Wethouder Piet de Klein dacht wat rust te krijgen na de Beuningse-Bus-Soap, maar mag zich nu al gaan opmaken voor het Pandahara-Paulus-Probleem.

Wat is er gaande? De senioren moeten met hun inloophuis uit zorgcentrum Overmars in Winssen, want dat gaat sluiten. Dat kon je al jaren zien aankomen, maar Piet was even druk met andere dingen…

Ze kunnen naar dorpshuis De Paulus, maar daarvoor is een verbouwing nodig. Die moet dan weer betaald worden uit de verkoop van het Pandahara-gebouw, waar het jeugdhonk gevestigd is. En die jongeren dan? Nou die gaan ook naar de Paulus. Nee, dat willen ze liever niet, maar de jeugd heeft niets te willen!

Om het nog wat erger te maken: alle betrokkenen zijn er van overtuigd dat dit allemaal niet zo snel kan en zeker niet voor de 100.000 euro die de verbouwing mag kosten. Alle betrokkenen, behalve Piet.

Trouwens, senioren en jongeren in één onderkomen, gaat dat wel werken? Dat was in de jaren '90 al niet grappig toen de VARA het op tv bracht en het Oppassen noemde…

En daar was tenminste nog een lachband. Hoe vitaal en actief de gemiddelde senior anno nu ook is, of ze het hardcore gedreun uit de zaal naast zich waarderen valt te betwijfelen.

Het ligt zo voor de hand: jongeren moeten niet in een dorpshuis. Het is in Weurt en Ewijk geprobeerd en dat werd een fiasco. Jongeren moeten een eigen plek hebben met een eigen ingang en vooral geen pottenkijkers.

Het jongerenhonk in Winssen is om die reden al jarenlang ongekend succesvol en vervult zelfs een regionale functie.

De gemeente zou dat moeten koesteren in plaats van het te slopen.

Maar gezien de gemiddelde leeftijd van dit college van B&W lijkt het erop dat ze hun eigen toekomst in de seniorensoos alvast veilig willen stellen.


Dhr. E. van Wijk