Foto: Mario van der Velden
Foto: Mario van der Velden Foto: Mario van der Velden

Appelternloop evenement voor jong en oud

APPELTERN - Jong en oud gaan zaterdag 11 juli weer hardlopend door de straten van Appeltern, tijdens de Appelternloop. Het oudste hardloopevenement van Maas en Waal beleeft haar 27e editie.

Kinderen tot acht jaar lopen in Appeltern 750 meter, kinderen tot twaalf jaar 1.000 meter en de jeugd tot zestien jaar 3.000 meter. Vanaf zestien jaar kunnen deelnemers kiezen uit wedstrijden over 5, 10 of 15 kilometer. Het startschot voor de jeugd klinkt om 17.00 uur. De overige onderdelen starten om 18.00 uur. Samen met de Drutenloop, de 8 van Boveneind en Dijkensport.nl maakt de Appelternloop deel uit van het PK Hardloopcircuit. Hardlopers die dit jaar finishen bij drie van de vier evenementen loten in oktober mee naar mooie prijzen. Meedoen staat voorop en niet de prestatie.

Inschrijven
Voorinschrijven voor de 5, 10 en 15 kilometer kan tot 8 juli. Daarna is inschrijven mogelijk op de wedstrijddag zelf. Inschrijfgeld bij voorinschrijving is 6 euro en bij daginschrijving 7 euro. Voor kinderen tot zestien jaar is deelname gratis. Voor meer informatie: www.komnaardekern.nl.