Afbeelding
Foto: Annemarie van Tiel

Landelijk jeugdpuntentoernooi schermen in Nijmegen

NIJMEGEN - Schermvereniging De 3 Musketiers was afgelopen zaterdag gastheer van het landelijk jeugdpuntentoernooi. Aan het toernooi deden ruim 120 schermers tussen de acht en zestien jaar mee.

Het toernooi is een initiatief van Maître Ad van de Weg. Het jeugdtoernooi wordt tien maal per jaar gehouden en rouleert door heel Nederland. De schermers die meedoen aan het toernooi zijn lid van schermverenigingen en komen uit het hele land. De 3 Musketiers omarmde als een van de eerste verenigingen dit initiatief.

Richard Abbink, voorzitter van De 3 Musketiers, heette alle schermers en aanwezigen welkom en opende het toernooi. Musketiers Lars Willemsen en Florian Hendrikse deden ook aan dit toernooi mee. Zij wonnen vorige week op het NJK brons en zilver op Sabel. Een topprestatie!

Introductiecursus
De 3 Musketiers is de oudste burgerschermvereniging van Nederland en telt tachtig actieve leden tussen de 8 en 60 jaar. De vereniging biedt ook veel activiteiten naast het schermen.

Voor geïnteresseerden verzorgt De 3 Musketiers tweemaal per jaar een introductiecursus. De tweede reeks van tien proeflessen start op 19 september aanstaande. Tijdens deze proeflessen komen alle aspecten van de sport aan de orde. Het is ook voor geïnteresseerden uit Maas en Waal mogelijk om deze cursus te volgen. Meer informatie: www.de-3-musketiers.nl.