Leones 9 met v.l.n.r. Reuf, Chip, Stepper, David, Hyper, Laam, Spike, Smokey, Unithijs, Jesper, Maurice, Grap, Crouch, Juul, Kings, Das Torphantoom, Jop, Sjek.
Leones 9 met v.l.n.r. Reuf, Chip, Stepper, David, Hyper, Laam, Spike, Smokey, Unithijs, Jesper, Maurice, Grap, Crouch, Juul, Kings, Das Torphantoom, Jop, Sjek. Foto: Leones 9

'Zaterdag is de mooiste dag van de week'

BENEDEN-LEEUWEN - Al jaren is Leones 9 het meest besproken team van voetbalclub Leones uit Beneden-Leeuwen. In seizoen 2002-2003 is het 9e nieuw leven ingeblazen, nadat het in de jaren '80 al eerder is opgericht door Hans van Oyen en Antoon Hol.

Ruim twaalf jaar geleden moest een groot deel van de jongens uit de A2, gezien hun leeftijd, naar de senioren. Ze voelden er echter niets voor om op zondagochtend te voetballen. Het bestuur zag destijds juist een zaterdagcompetitie niet zitten. Door de inspanning van diverse betrokkenen is het uiteindelijk toch gelukt.

In het eerste jaar was Perry Salet de leider/coach van 'dit stel ongeregeld'. Later heeft Bert Thijssen deze taak mede op zich genomen.
Er zijn inmiddels al wel wat spelers uit het team vertrokken, en hebben nieuwe zich aangesloten, maar nog steeds zijn er diverse mannen van het eerste uur actief binnen de ploeg. Dit komt vooral omdat de gezelligheid een voorname factor is tijdens de wekelijkse sportbeoefening. Ook zijn de jaarlijkse teamuitjes een traditie geworden.

Ieder zingt zijn eigen lied
Muziek speelt een belangrijke rol in het 9e. De jongens hebben zelfs een eigen lied ingezongen. Het team heeft ook een eigen Boombox, waarbij nummers als '9 is a classic' en 'Groen als gras' bovenaan in de playlist staan. Deze nummers worden tijdens wedstrijddagen in de kleedkamer en de kantine afgespeeld.

Bijna kampioen
Dat het binnen het 9e niet alleen om de gezelligheid draait, bewijst het feit dat ze inmiddels al zeven keer op de tweede plaatst zijn geƫindigd in de competitie. Volgens kenners ligt het kampioenschap in het verschiet.

Jubileum
In de winter van seizoen 2014-2015 vierde de ploeg het twaalf-en-een-halfjarig jubileum bij hun nieuwe sponsor, De Twee Linden. Deze horeca-ondernemer uit Beneden-Leeuwen heeft het team in een compleet nieuw tenue gestoken.

Al met al is het 9e nu dus twaalf-en-een-half jaar jong. De spelers zijn van plan om nog zeker door te gaan tot het vijfentwintigjarig jubileum.