Behalve beachvolleyballen is er ruimte voor het bouwen van zandkastelen.
Behalve beachvolleyballen is er ruimte voor het bouwen van zandkastelen. Foto: Hans Barten

Sportief weekendje

MAAS EN WAAL - In het Land van Maas en Waal vonden afgelopen weekend diverse sportieve evenementen plaats. In Druten was de Markt twee dagen lang omgetoverd tot strand. Zaterdag en zondag deden ruim 60 teams, met spelers tussen de 8 en bijna 80 jaar, mee aan het negentiende beachvolleybal toernooi. De organisatie maakt zich op voor de jubileumeditie in 2016. Diverse teams hebben laten weten zich te willen aanmelden. De organisatie geeft aan dat de fanatiekelingen even geduld moeten hebben, de inschrijving is nog niet geopend.

Zondag vond in Boven-Leeuwen de twintigste editie van de Survivalrun plaats. Vanaf 11.00 uur bedwongen de deelnemers de 45 hindernissen. Net als bij het beachvolleybal toernooi was de inschrijflimiet al snel bereikt. Voor de kidsrun kon op de dag zelf worden ingeschreven.
Dansuitvoering
Afgelopen weekend vond ook de jaarlijkse dansuitvoering van de SJAH plaats. Een prachtige show, genaamd 'Fantasia', werd gedanst door 83 kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar uit Horssen, Bergharen, Afferden, Druten, Appeltern, Altforst en Maasbommel.