Marit van der Wielen en Chun Yan van Gaal.
Marit van der Wielen en Chun Yan van Gaal. Foto: Hans Barten

Werken in een kindertehuis in Kenia

DRUTEN - Chun Yan van Gaal en Marit van der Wielen, beide achttien jaar, vertrekken op 10 juli naar Kenia om als vrijwilligers te gaan werken in een kindertehuis. Het kindertehuis is onderdeel van de Shade Children Foundation en ligt in Thika, niet ver van de hoofdstad van Kenia, Nairobi. In dit Shade (schaduw) huis wonen twintig kinderen in de leeftijd van vijf tot zestien jaar. Een deel zijn weeskinderen, een ander deel woont in het tehuis omdat de verstoorde situatie thuis het niet toelaat om daar als kind op te groeien.

Door Constance Moolhuijzen

Marit: 'Twee jaar geleden, we waren net zestien, zijn we samen met nog een vriendin als vrijwilligers gaan werken in een kindertehuis in China. Een leerzame en mooie ervaring, zeker als je, bij thuiskomst, merkt en ziet hoe goed je het zelf hebt'. Chun Yan: 'Marit kwam met het idee om in Kenia ook dit werk te gaan doen. Ik was het daar meteen mee eens, China was een erg bijzondere ervaring', aldus Chun Yan.
De kinderen uit het tehuis gaan overdag naar school. In die tijd bezoeken Marit en Chun Yan diverse projecten, zoals een blindenschool, een school voor kinderen met een verstandelijke beperking en een schooltje waar kinderen in de kleuterschoolleeftijd naar toe gaan. Ze hopen ook voor deze kinderen wat te kunnen betekenen.
'Als de kinderen uit het tehuis terugkomen van school, helpen we ze met hun huiswerk of knutselen we met de kinderen. Hiervoor hebben we al heel wat spullen verzameld. We willen onze koffers vol hebben met kleding en schoeisel voor die kinderen, we zoeken mensen die nog wat in de kast hebben liggen, geschikt voor kinderen uit de basisschoolleeftijd. Ook is een donatie aan de Shade Children Foundation erg welkom. Deze stichting heeft daar, in Thika, diverse goede bestemmingen voor. Het geld voor de reis, verblijf en levensonderhoud hebben we zelf gespaard', zeggen Chun Yan en Marit, die vol verwachting aan hun reis naar Kenia beginnen. Mensen die kleding en/of schoeisel voor de Keniaanse kinderen hebben, kunnen zich melden via chunyan17@hotmail.com. Een donatie aan Shade Children Foundation kan gestort worden op: NL41 RABO 0133557065. Meer informatie over deze stichting en het kindertehuis: www.shadechildrenfoundation.nl