Foto: BBQ Meesters
Foto: BBQ Meesters Foto: BBQ Meesters

BBQ Meesters in Grillmasters RTL4

DRUTEN - De meeste Nederlanders starten met barbecueën zodra het mooi weer is. Voor Pleun Vermeulen en Ivor Tellings geldt dit niet. De passie voor lekker eten en barbecueën is zo groot dat zij dit zo vaak mogelijk per jaar doen, weer of geen weer. Momenteel strijden zij om de titel 'Wie is de beste BBQ'er van Nederland?', een nieuw programma op RTL4, met Herman den Blijker en Martijn Krabbé.

De twee zijn beiden leraar in het voortgezet onderwijs en waren collega's op het Pax Christi College. 'We hebben beide een passie voor 'low 'n slow' BBQ en zo besloten we om krachten te bundelen met als doel deelname aan KCBS barbecue wedstrijden', vertelt Pleun. Om dit te kunnen financieren besloten ze om de eenmanszaak BBQ Meesters op te richten waarmee ze mobiele catering verzorgen. Een leerling van Pleun, Sophie van Ooijen besloot om Pleun op te geven voor het programma Grillmasters. 'En daar zeiden we geen nee tegen, want we willen graag meedoen aan wedstrijden!', lacht Pleun.

Ivor en Pleun zijn op het gebied van barbecueën totaal verschillend, maar dat is tegelijkertijd hun kracht. Pleun daarover: 'Ivor is vegetariër geweest en weet veel over de juiste garnering, ik weet zelf veel over barbecuetechnieken.

De leerlingen van Pleun leven erg mee met de twee meesters. 'Daarom ga ik, voor de tweede keer voor mijn 150 leerlingen barbecueën op het schoolplein op vrijdag 3 juli tijdens de toetsweek. Daarbij zijn ook Grillmasters Melissa, Frank en Ivor bij aanwezig.

Gisteravond was te zien hoe de meesters doorgingen naar de volgende ronde. De volgende aflevering is te zien op dinsdag 23 juni om 21.30 uur bij RTL4.