Sacha Mulder.
Sacha Mulder. Foto: SCIO Maas en Waal

Denken in kansen

DRUTEN - Amper zes maanden na de succesvolle start in Tiel opent psychologe Sascha Mulder een tweede vestiging in het land van Maas en Waal, SCIO Maas en Waal. Om dat te realiseren is de jonge onderneemster een nauwe samenwerking aangegaan met Bart van Kraaij van Bijles Maas en Waal en Crow Concepts. Een logische stap, aangezien de ondernemingen elkaar versterken op het gebied van coaching en training.

De jonge psychologe richt zich naast het begeleiden van kinderen en jongeren, ook op de zakelijke markt. Sascha begeleidt onder meer coachingstrajecten en verzorgt (gedrags)trainingen voor particulieren. Binnen bedrijven houdt ze zich bezig met assessments, individuele begeleiding van werknemers en leidinggevenden, en interactieve trainingen. Deze zijn veelal gericht op communicatie, assertiviteit en leiderschap.

Positiviteit
Wat haar onderscheidt van andere specialisten in dit vakgebied? Haar unieke aanpak: 'Ik kijk niet naar het probleem, maar naar de kansen die cliënten hebben', aldus Sascha. Daarbij hanteert ze vier kernwaarden: positiviteit, doelgericht werken, focus op zelfsturing en laagdrempeligheid. 'Ik laat de mensen in hun waarde en leer ze verantwoording te nemen voor hun eigen handelen. Cliënten moeten zelf de verandering in hun gedrag teweeg brengen', zegt ze. Sascha zet mensen op een natuurlijke wijze in beweging. Dit talent heeft ze van jongs af aan ontwikkeld, als elfjarige gaf ze al turnles. Zelfs vandaag de dag is ze nog met regelmaat te vinden in de sportschool, waar ze danslessen verzorgt.Haar wetenschappelijke kennis van gedrag en gedragsverandering in combinatie met haar energieke en positieve houding en manier van werken, maakt Sascha een toegankelijke psycholoog voor zowel jong als oud.

Uitdagingen
Dat haar eigentijdse methode vruchten afwerpt, blijkt uit de succesvolle cases die ze tot op heden heeft doorlopen. 'Wat ik mensen mee wil geven tijdens een traject, is vertrouwen te krijgen in zichzelf en de 'problemen' gaan zien als 'uitdagingen'. Zelfvertrouwen, stabiliteit en rust zijn daarbij van groot belang. Het zijn essentiële factoren om de uitdagingen in het leven aan te kúnnen en dúrven gaan. En daar ligt ook het uiteindelijke doel van het coachingstraject, cliënten daadwerkelijk een stap verder laten komen', besluit ze.

De trainingen en assessments van SCIO Maas en Waal vinden zowel plaats in d'n Bogerd als op locatie. Voor meer informatie over het bedrijf en de mogelijkheden, kijk op www.sciomaasenwaal.nl