Zwoegen, zweten en sleuren tijdens de Survivalrun.
Zwoegen, zweten en sleuren tijdens de Survivalrun. Foto: Hans Barten

Jubileum editie Survivalrun

Ploeteren met plezier

BOVEN-LEEUWEN - De twintigste editie van de Survivalrun belooft zowel voor de deelnemers als het publiek een uitdagende dag te worden. De jubileumeditie vindt plaats op zondag 21 juni.

De Survivalrun is dit jaar groener dan ooit: 'Bijna al het asfalt is uit het parcours verdwenen', vertelt René den Biesen, van de organisatie. 'Het is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers nog nooit zo mooi en spannend geweest.' Het parcours loopt tot aan De Blauwe brug in Boven-Leeuwen, dus toeschouwers kunnen vanaf de dijk de deelnemers aanmoedigen. De organisatie kreeg veel medewerking van omwonenden. Het parcours loopt dwars door de uiterwaarden, achtertuinen en zelfs dwars door een kroeg. Met hulp van de vele vrijwilligers is er voor versiering langs de kant gezorgd.

Kidsrun
Voor kinderen van zes tot en met negen jaar is er een speciale kidsrun. De 'grote mensenrun' was snel vol, maar kinderen hoeven niet bang te zijn dat ze niet meer mee kunnen doen. Voor hen geldt een daginschrijving. Deelnemers dienen zich tussen 15.30 en 16.30 te melden bij de jurywagen, de eerste wedstrijd start om 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het evenement en het parcours op www.survivalrun.info.