De initiatiefnemers van het nieuwe event  vlnr Andre van der Sterre, Ton Hendrix, Jack Muller en Erik Langedijk .
De initiatiefnemers van het nieuwe event vlnr Andre van der Sterre, Ton Hendrix, Jack Muller en Erik Langedijk . Foto: Ger Loeffen

Verkiezing Dame en Heer van Beuningen

BEUNINGEN - Burgemeester Carol van Eert maakt zaterdag 27 juni bekend wie zich het komend jaar Dame en Heer van de gemeente Beuningen mogen noemen. De vijfkoppige jury heeft uit de voordrachten inmiddels een aantal personen genomineerd. De uiteindelijke winnaars worden tijdens het nieuwe evenement van Vrienden van Haring Maatje Beuningen bekendgemaakt.

Door Ger Loeffen

Om verkozen te worden tot Dame of Heer van Beuningen dienen kandidaten aan een aantal criteria te voldoen. Zo moet hij of zij op bijzondere wijze in het nieuws zijn gekomen. Innovatief werken, succes, duurzaamheid en creativiteit kunnen ook een rol spelen in de keuze.

Haringparty
Maatschappelijk betrokkenheid bij de lokale bevolking heeft de jury zeer zwaar laten meewegen in de keuze. De genomineerden worden binnenkort benaderd en uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de feestelijke uitreiking in café De Zaak. De horecalocatie wordt speciaal voor deze gelegenheid Volendams 'aangekleed'.

Het evenement is in een nieuw vat gegoten, nadat de traditionele Haringparty, bij voormalig restaurant De Croonprins, na vijfentwintig jaar was geëindigd. De avond 'nieuwe stijl' bestaat uit drie delen: vanaf 19.00 uur kan worden genoten van heerlijke nieuwe haring, van de bekende visspecialist Kersten. Voor de niet-viseters is er een uitgebreid buffet.

Om 21.30 uur is het moment-suprême, de bekendmaking van de Dame en Heer 2015 van Beuningen. Burgemeester Carol van Eert en juryvoorzitter Ger Loeffen maken dan beide winnaars bekend. De zilveren Haringspeld van verdienste wordt opgespeld door de burgemeester. Daarnaast krijgen de winnaars een cheque, welke ze schenken aan een maatschappelijk doel binnen de gemeente Beuningen. De cheque zal ter plekke worden overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Na de uitreiking is er een afterparty.
Deelname
Iedereen kan deelnemen aan dit nieuwe Beuningse evenement. De kosten zijn 25 euro per persoon, inclusief haring happen, een uitgebreid buffet en drankjes tot 21.30 uur. De afterparty na de uitreiking is voor eigen rekening.
Kaarten kunnen worden besteld via info@vriendenharingmaatjebeuningen.nl of telefonisch via tel. 024-6771118.