Christa Rike op Vadall fra Fensalir.
Christa Rike op Vadall fra Fensalir. Foto: Driestroomhuis Stal Fra Fensalir

Alphense Christa Rike rijdt indrukwekkende proef

EXLOO/ALPHEN - De vijftienjarige Christa Rike uit Alphen was dit weekend tijdens de IJRN internationaal, een van de grootste IJslander sportwedstrijden in Nederland, een klasse apart. Met haar eigen hengst Vadall fra Fensalir zette zij in de T1 Toltproef (sportklasse A) een indrukwekkende prestatie neer. Deze werd terecht beloond met een puntentotaal van boven de zeven, ver boven de vereiste WK drempel van 6,681.

Als enige van de 173 combinaties slaagde de Alphense erin een puntentotaal van 7 te halen. De finale op zondagmiddag werd gereden in het zonnige Exloo en ook hier schitterden Christa en haar paard, door op alle onderdelen boven de 7 te rijden en de winst te pakken met een eindscore van 7,17. Hiermee lijkt een ticket voor de wereldkampioenschappen in Herning (Denemarken) binnen.

Christa: 'Dit weekend was voor mij en Vadall geweldig. Met losrijden voelde ik al dat hij goed was en wist ik dat het mogelijk was een mooie proef te rijden. De punten die ik kreeg waren geweldig en tijdens de A-finale heb ik alles gegeven om de eerste plaats te houden. Vadall liep nu ook weer top en het was heel gaaf om tussen de volwassenen de grote A-finale te rijden en te winnen.' Christa Rike en Vadall Fra fensalir starten over twee weken op een world ranking wedstrijd in Belgiƫ.

In kader

Gerard Rike, vader van Christa, is eigenaar van Driestroomhuis Stal Fra Fensalir, een boerderij waar zes cliƫnten met een verstandelijke beperking in een eigen appartement kunnen wonen met 24-uurs begeleiding. Op 30 mei vindt de opening en open dag plaats bij zorgboerderij Fra Frensalir. Om 13.00 uur wordt het woongedeelte van de boerderij officieel geopend door wethouder Van Swam. De hele dag zijn er activiteiten voor jong en oud. De open dag is van 10.30 tot 17.00 uur. Driestroomhuis Stal Fra Fensalir is gevestigd aan de Geerweg 4 in Alphen.