Afbeelding
Foto: Cecile Wassing

Beslissende wedstrijd voor TV Wamel

WAMEL - Voor de tennissers van TV Wamel staat zaterdag 30 mei de ontknoping in de landelijke eredivisie op het programma. De debuterende Wamelse ploeg speelt thuis tegen concurrent LTC Baarn en moet aan de slag om zich in de hoogste regionen van het zaterdagtennis te handhaven. In de afgelopen weken verloor TV Wamel nipt van Groenendaal in Tiel en werd het 3-3 tegen Hoogerheide uit Hilversum. De wedstrijd tegen Baarn is beslissend voor handhaving in de eredivisie, dan wel de terugkeer naar de landelijke overgangsklasse. De wedstrijd wordt gespeeld op het tennispark in Wamel en begint om 13.30 uur.

Door Anton Janssen

Promotie
Roda'28 naar
vierde klasse

WAMEL - Roda'28 promoveert naar de vierde klasse. De Winssense voetballers bleven na een lange voetbalmiddag in Wamel Unitas'28 de baas. Na de 2-0 voor Unitas in Winssen waren de rollen, na een spectaculaire wedstrijd in Wamel, omgedraaid. Na negentig minuten leidde Roda met 4-2, in de verlenging scoorden beide elftallen nogmaals. Daarmee kwam de eindstand van deze tweestrijd op 5-5 en moesten penalty's uitkomst brengen. Dat ging Roda beter af. Roda wordt komend seizoen vierde klasser en Unitas keert terug naar de vijfde klasse.

Ook UHC degradeert naar de vijfde klasse. De ploeg uit Hernen/Bergharen versloeg weliswaar Heumen met 2-1 maar had de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Batavia redde het ook niet. De Batenburgers gingen met 5-2 onderuit bij SDOO in Heteren, de thuiswedstrijd was in 3-3 geƫindigd. Volgend seizoen acteert Batavia weer in de vijfde klasse.

MD3 speelt gelijk op gras

ULFT - De meisjes D3 van Hockeyclub Druten speelden hun wedstrijd in Ulft afgelopen weekend op gras. Om goed voorbereid voor de dag te komen, trainden ze op gras. En met resultaat. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Competitie De
Zevensprong
ten einde

DREUMEL - Piet Bouman en Rene van Dinther zijn clubkampioen geworden bij Bridgeclub de Zevensprong. De twee sleepten ook de centrumbokaal in de wacht. Slemkampioen werden Riek en Rob de Vree. Bridgeclub de Zevensprong sloot het seizoen af met de jaarvergadering. Tot eind augustus houdt de club vakantie. Nieuwe leden zijn welkom. Meer info: Rinus v.d. Berg, tel. 0487-57 16 53 of bridgeclubdezevensprong@hotmail.com.