Afbeelding
Foto: Jantina Peperkamp

Muziekmiddag

Zaterdag 30 mei

Activiteit:        Optreden
Locatie:        Hogestraat 69-1,
        Druten
Tijd:        13.00 en 15.00 uur

Leerlingen van muziekschool De Muziekkelder laten tijdens een open podium horen wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd. Het programma vindt deze middag plaats in twee gedeelten, om 13.00 en 15.00 uur. De middag is gratis toegankelijk. Voor meer informatie www.muziekkelder.com.

Expositie schildersclub

Zat. 30 en zon. 31 mei

Activiteit:        Tentoonstelling
Locatie:        Langstuk 2, Druten
Tijd:        14.00 tot 17.00 uur

De expositie betreft een overzichtstentoonstelling van de schildersclub van Willy Jacobs-de Jong. De club schildert op dinsdagmorgen en woensdagavond met ongeveer tien mensen per groep. Dit jaar verloot Willy het schilderij 'Het parade paardje'. Iedereen kan voor 2 euro mee loten. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Tentoon stelling

Zat. 30 en zon. 31 mei

Activiteit:        Tentoonstelling
Locatie:        Waalbandijk 136,
        Wamel
Tijd:        13.00 tot 17.00 uur

Jantina Peperkamp houdt een dijkhuis-, tuin- en ateliertentoonstelling op 30/31 mei en 6/7 juni en in deze periode op afspraak. Jantine is een realistische portrettist. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen belangstellenden recente schilderijen en haar bijzondere woon- en werkomgeving bekijken. Voor meer informatie: www.jantina-peperkamp.nl.

Buitendijks denken

Zondag 31 mei

Activiteit:        Wandeling
Locatie:        Dijk 41, Beuningen
Tijd:        10.30 tot 12.00 uur

Het Dijkmagazijn, Openbare Bibliotheek Beuningen en Perspectief gaan met teksten aan de wandel. Wie buiten wandelt, denkt anders na dan iemand die binnen stilzit. Deze keer komen de teksten van de onlangs overleden René Gude. Hij was een pleitbezorger van het optimisme. Buitendijks denken bestaat uit drie bijeenkomsten: de volgende bijeenkomsten zijn gepland op 21 juni en 19 juli, met teksten van zen-manager Rient Ritskes en dichter Edvard van de Vendel. Deelname bedraagt 5 euro. Voor informatie en reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl.