Afbeelding
Foto: Ralph Peters

Verffabrikant Global Paint:

Wereldse tint in Maas en Waal

Door Henri Maillé

BOVEN-LEEUWEN – Talrijke auto's rijden dagelijks voorbij aan het gebouw aan de Veesteeg 11-13 in Boven-Leeuwen. Een groot deel van de automobilisten zal echter niet weten dat in dat pand een wereldwijd georiënteerde verffabrikant gevestigd is, die het complete productieproces van verf beheerst: van laboratorium tot transport. Maar daar gaat verandering in komen volgens Ralph Peters, woordvoerder namens Global Paint.

'Global Paint bestaat inmiddels zesentwintig jaar en sinds de oprichting heeft het bedrijf een groot afzetgebied gecreëerd, zowel nationaal als internationaal. De laatste jaren richten we onze pijlen ook op de consumentenmarkt. Onze focus ligt daarbij op de verfspeciaalzaken, omdat men daar in staat is de klant, consument en schilder, een professioneel advies te geven. Onze verf zal men derhalve niet in een bouwmarkt vinden.' Het landelijk netwerk groeit nog steeds. Echter, bij Global Paint concludeerde men dat de eigen 'achtertuin' daarbij vergeten was: 'In Maas en Waal willen wij klanten ook de mogelijkheid bieden om onze producten aan te kunnen schaffen, zonder daarvoor eerst naar de grossier te hoeven rijden. Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan met Van Gelder Verf & Wand in Beneden-Leeuwen', aldus Peters.

Samenwerking
Van Gelder Verf & Wand is al meer dan 50 jaar dé verfspecialist van Beneden-Leeuwen en omstreken en inmiddels een begrip in Maas en Waal. Het personeel is in staat om de klant het juiste technisch advies, ondersteuning en service te bieden. Precies waarnaar Global Paint streeft.

'De producten van Global Paint waren naadloos in het assortiment in te passen. Het personeel heeft een producttraining gehad en een rondleiding door onze fabriek, om zodoende een nog betere verbondenheid te kweken tussen de beide bedrijven. Wij zijn trots op deze nieuwe samenwerking. Immers, wij bereiken meer met ondernemers die meer willen bereiken.'