Lieda Dekker.
Lieda Dekker. Foto: Harry Mulder

Tweedehands voorjaars- en zomermode

Door Constance Moolhuijzen

BENEDEN-LEEUWEN - Alhoewel de zon zich met wisselend enthousiasme laat zien is het volop voorjaar bij Re-Style Mode. Terwijl er elders in de streek, her en der, een eenmalige beurs is met tweedehands (merk)kleding, is deze winkel het hele jaar door geopend. Re-Style Mode maakt het mogelijk om tweedehands (merk)kleding te verkopen of mooie trendy kleding te kopen.

Vrijwilligster en verkoopster Lieda Dekker (65) vertelt over het initiatief: "Het idee is niet nieuw, wat wel nieuw is dat de helft van de opbrengst van de kleding gaat naar de educatieve activiteiten van Stichting Meerwaarde Maas en Waal. De andere helft gaat naar degene die de kleding heeft ingebracht." De winkel ligt aan de Zandstraat 83, tegenover het Dorpsplein in het voormalige pand van de Rabobank, en is sinds een klein half jaar open.

"Nadat ik gestopt was met mijn werk in de thuiszorg, hoorde ik dat SiMooi - de voorganger van Re-Style Mode - ermee ophield. Mijn droom was om die winkel over te nemen, maar de kosten van de huur van een pand waren voor mij te hoog. Stichting Meerwaarde Maas en Waal bood me de kans om bij hen in te trekken, die kans heb ik met beiden handen aangegrepen", zegt Lieda. "Het leukste aan het werk is het contact met de klanten en hoe enthousiast ze soms zijn als ze van top tot teen in het 'nieuw' gestoken zijn, voor weinig geld. Naast kleding verkoop ik ook schoenen, laarzen en accessoires. Onlangs was het erg druk, omdat de herfst- en wintercollectie plaats moest maken voor de collectie van het nieuwe seizoen. Maar nu alles weer hangt heb ik alle tijd om de klanten van dienst te zijn. Ik ben ook erg tevreden over de mooie spullen die ingebracht zijn. Er is volop keus voor iedereen", zegt Lieda met veel enthousiasme.

De winkel is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kleding inbrengen is mogelijk op woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur of na afspraak via tel. 06-137 359 65. Meer informatie over de Stichting Meerwaarde Maas en Waal is te vinden op www.meerwaardemaasenwaal.nl.