Het kinderplein was de hele dag ondergedompeld in zeepbellen.
Het kinderplein was de hele dag ondergedompeld in zeepbellen. Foto: Hans Barten

Bubbels en blaasmuziek

APPELTERN - Het was een meer dan geslaagde dag, de eerste Kom naar de Kern 'nieuwe stijl'. De Appelternse jaarmarkt op Hemelvaartsdag was er een met een diversiteit aan kramen, sfeervolle muziek en een kinderplein vol met zeepbellen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat was Appeltern 'the place to be'.

Mario van der Velden laat namens de het bestuur van stichting Kom naar de Kern weten dat ruim 4.000 mensen Appeltern afgelopen donderdag hebben bezocht. De bezoekers beleefden onder een stralende zon de eerste editie van de jaarmarkt nieuwe stijl, met onder andere het nieuwe marktparcours, dat weliswaar kleiner van opzet was, maar wel bijzonder gevarieerd. De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement, dat voor het eerst plaatsvond met Hemelvaart, in plaats van het eerste weekend van juli.

Kinderplein
Het kinderplein was dit jaar groots opgezet, met een apart gedeelte voor de allerkleinsten, waar het bellenblaasapparaat overuren draaide. Voor de wat grotere kinderen waren er springkussens, een klimtoren, bungee trampoline en racesimulator.

Voor de ouders was er rondom het plein een groot terras, waar men, onder het genot van een hapje en een drankje, het kroost in de gaten kon houden. De vele optredens zorgden op de hele markt voor een gezellige voorjaarssfeer.

Straattheater
Het tweede Open Maas en Waals Kampioenschap Straattheater trok veel bekijks. Zowel het publiek als de vakjury verkozen 'De Meesterdief' tot winnende act van 2015 (foto).

Afbeelding