Foto: Marion Keijzer

Schrijf- en fotowedstrijd Waalverhalen

MAAS EN WAAL - Stichting PiOA organiseert deze zomer de schrijf- en fotowedstrijd Waalverhalen. De stichting daagt iedereen uit om, aan de hand van een aantal vragen, een verhaal of foto te maken. Deelnemers kunnen hun verhalen en foto's insturen tot 30 juni.

Het zelfgeschreven verhaal of de foto moet gaan over hoe de Waal en het landschap eromheen inspireert, welke verhalen deelnemers kennen over deze rivierstreek, welke bijzondere mensen, gewoonten, gebouwen, planten en dieren er te vinden zijn of hoe het rivierlandschap van de Waal er in de toekomst uit moet gaan zien. Verhalen mogen maximaal 1.250 woorden tellen. Foto's dienen een resolutie van minimaal 300 dpi te hebben.

Deelname
De deelnamekosten zijn 15 euro voor één of twee verhalen/foto's of 25 euro voor drie of vier inzendingen. De winnaars van zowel de foto- als de verhalenwedstrijd krijgen een bedrag van 125 euro. De Waalverhalen en -foto's worden gepubliceerd in een boek. Opgeven via poezieisoa@gmail.com. Voor meer informatie en het wedstrijdreglement: www.poezieisoa.nl.

Vervolgstap
Stichting PiOA zet met Waalverhalen (proza en foto) een vervolgstap op Woorden over de Waal (poëzie) uit 2014. Hiermee borduurt PiOA voort op het programma Waalweelde van de provincie Gelderland en werkt zij samen met de Rondje Pontje-organisaties en de stichting Onze Waal.