De meiden vanLeones/DSZ CM1
De meiden vanLeones/DSZ CM1 Foto: Anton Janssen

Meidenteam Leones/DSZ speelt benefietwedstrijd

BENEDEN-LEEUWEN - Het meidenvoetbalteam Leones/DSZ CM1 wil graag iets terugdoen voor de bijdragen van de sponsor. De meisjes spelen op woensdagavond 27 mei om 19.00 uur een benefietwedstrijd tegen BOA-jc BM1 op het sportpark van Leones in Beneden-Leeuwen. Ze doen dat voor het goede doel. Dat is, in overleg met de sponsor, de ziekte Cystic Fribrosis.

Door Anton Janssen

Het team van trainster Sharonny Lap speelde dit jaar verdienstelijk in de middenmoot van de hoofdklasse. Astrid van Gelder, één van de begeleidsters van het team, benadrukt dat het sportieve aspect van de wedstrijd ondergeschikt is aan het doel.

Astrid: "Het is belangrijk dat gezonde meiden beseffen dat ze blij mogen zijn hun sport te kunnen beoefenen. Aandacht voor deze ziekte is noodzaak."

Alleen winnaars
Het motto voor de benefietwedstrijd is heel aansprekend. Van Gelder: "Bij deze wedstrijd zijn geen verliezers, alleen winnaars. Van alle bezoekers aan de wedstrijd wordt een bijdrage van twee euro gevraagd. Overwogen wordt een andere actie aan de wedstrijd te verbinden."
Cystic Fribrosis (afgekort CF) is de medische term voor taaislijmziekte. Als je CF hebt, is het slijm, dat op verschillende plekken in je lichaam gemaakt wordt, te taai en dik. Hierdoor kan het niet goed doorstromen of opgehoest worden. Het slijm hoopt zich op, waardoor je organen niet goed meer kunnen functioneren en er ontstekingen en beschadigingen kunnen optreden. Welke organen in de problemen raken, verschilt van persoon tot persoon. CF is moeilijk te genezen en daarmee een gevreesde, levensbedreigende ziekte, die een grote impact op het leven van de patiënt heeft.

Met hun actie willen de meiden van Leones/DSZ CM1 hun steentje bijdragen aan het werk van de stichting Cystic Fribrosis.

Kaarten voor de benefietwedstrijd zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Astrid van Gelder, Retstraat 16a in Beneden-Leeuwen, of telefonisch via tel. 06-42 80 35 80. Informatie wordt ook geplaatst op de site www.sv-leones.nl.