MHCB D1 officieus gepromoveerd

BEUNINGEN - Zowel Heren 1 als Dames 1 van Hockeyclub Beuningen speelden 10 mei een thuiswedstrijd. Afhankelijk van de uitslag van GHBS tegen Twente zou Dames 1 officieus promoveren of op de nummer één positie terecht komen. De einduitslag tegen Civicum uit Cuijk werd deze wedstrijd 2-1.

Het spel ging in de eerste helft op en neer, al liet Beuningen het betere aanvalswerk zien. In de zevende minuut wist Willemijn in den Bosch een punt te scoren, 1-0. Na deze actie was slordig spel wat vooral de boventoon voerde. In de dertigste minuut werd een pass vanuit de verdediging van Beuningen onderschept door Civicum, welke scoorde, 1-1.

Extra gas
De tweede helft ging ook weer gelijk op. In de laatste twintig minuten gaf Beuningen wat extra gas en werd er toch nog gescoord waardoor de einduitslag op 2-1 kwam. Twente had verloren en Beuningen is dus officieus gepromoveerd. Met nog drie wedstrijden te gaan, is er nog maar één punt nodig om officieel te promoveren. De groep wil echter voor het kampioenschap gaan. Zondag 17 mei kan dus een mooie dag worden. Dan speelt de ploeg om 12.45 uur thuis tegen Phoenix uit Zeist.