Afbeelding
Foto: Heidi Claassen

AH helpt Voedselbank

MAAS EN WAAL - Voedselbank Wijchen en Beuningen is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De Voedselbank krijgt vaak voedsel dat bedrijven niet meer kunnen verkopen. Bijvoorbeeld wanneer er een foutje op het etiket staat of omdat de producten vanwege een reden niet meer verkocht kunnen worden. De Voedselbank werd 15 april blij verrast met een telefoontje van bedrijfsleider Theo Jansen van de Albert Heijn in Druten. Theo vertelde dat er paasartikelen klaar stonden, die de Voedselbank gratis mocht komen ophalen. Een dag later kon een medewerker van de Voedselbank de auto volladen met een diversiteit aan levensmiddelen.

Open Boerderijdagen

BEUNINGEN - Vrijdag 15 mei stelt Familie Claassen hun boerderij open voor publiek in het kader van de Open Boerderijdagen. Tijdens deze tiende editie van de Campina Open Boerderijdagen laten de boeren de bezoekers het boerenleven zien en 'proeven'. Een leuk uitje voor het hele gezin, met de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de boerderij. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op een boerenstormbaan of het melkbus-heffen. Ook krijgen de bezoekers een rondleiding over de boerderij. De boerderij is vrijdag open tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Hosterdstraat 2a in Beuningen. Parkeren op de Asdonck, tegenover de kerk. Vanuit hier worden bezoekers per huifkar naar de boerderij gebracht. Kijk voor meer informatie op www.campina.nl of www.facebook.com/vlierakker. Foto: Heidi Claassen.

Pilot app
burgerschouw

HEEREWAARDEN/MAASDRIEL - Maandagavond 18 mei krijgen inwoners van gemeente Maasdriel uitleg over het werken met de app 'Burgerschouw'. Met de app beoordelen inwoners de kwaliteit van de openbare ruimte. Dat noemt de gemeente schouwen. De beoordelaars, schouwers, geven antwoord op vragen als: hoe zien de plantsoenen eruit, hoeveel zwerfvuil ligt er op straat en in het groen. Het schouwen kan individueel of samen met anderen gebeuren. De app werkt op smartphones en tablets en is ontwikkeld door adviesbureau Antea Group. De gemeente Maasdriel vindt het belangrijk om inwoners te betrekken bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. De pilot vindt plaats in de dorpen Alem, Heerewaarden en Velddriel. De pilot duurt tot eind 2015. Dan wordt bekeken of deze pilot wordt uitgebreid met andere dorpen in de gemeente.