Doelpuntenmaker Carol Kleinert
Doelpuntenmaker Carol Kleinert Foto: Anton Janssen

Victoria'25 speelt tegen Elistha om plaats in vierde klasse

AFFERDEN - Victoria'25 voetbalt op Hemelvaartsdag (donderdag 14 mei) om 14.30 uur bij WVW in Weurt een beslissingsduel tegen Elistha uit Elst om één plaats in de vierde klasse. De ploeg uit Afferden eindigde in de vijfde klasse na de 1-1 bij concurrent Batavia in Batenburg op de tweede plaats. Bij verlies krijgt Victoria via de nacompetitie een nieuwe kans op promotie. Ook Batavia is voor de nacompetitie geplaatst.

Door Anton Janssen

Afgelopen zondag vochten Batavia en Victoria'25 een verbeten strijd uit. De tweede plaats is, zo was in beide kampen te horen, belangrijk. Die biedt twee kansen om promotie af te dwingen. Het uiteindelijke gelijkspel werd bij de Afferdense club met gejuich begroet. Batavia komt later in actie bij de verlenging van het seizoen.

Trainer Jeroen van Kampen van Victoria'25: "Deze tweede plaats was voor ons het maximaal haalbare. Brakkenstein was met afstand het sterkste. Wij haalden uit 26 wedstrijden 54 punten. Vaak wordt je daarmee kampioen, dit seizoen dus niet. Maar we zijn waar we willen zijn. Van Elistha weet ik weinig, ik ken alleen hun trainer Ron Stoffelen."

"Ik ga uit van onze eigen kracht. De ploeg is dit seizoen gegroeid. Het is een mooi seizoen geworden; we willen dat ook mooi afmaken", aldus Van Kampen. Bryan Croonen, één van de jongste spelers en met 17 doelpunten de productiefste speler is tevreden met de uitslag: "Batavia is een lastige tegenstander. Thuis verloren we met 3-2. In het verdere verloop van het seizoen hebben we daarna maar één keer verloren. Nu gaan we alles geven. We beschikken in het beslissingsduel weer over een complete selectie."

De jeugdige Jelle Viersen, in Batenburg opnieuw vervanger van keeper Thomas Tijssen: "Dit ging lekker. De 1-1 was voor ons voldoende." Doelpuntenmaker Carol Kleinert keek al vooruit naar het vervolg: "We hebben een leuke ploeg. Donderdag moet het gebeuren. We gaan tegen Elistha voor de winst." Niek Vriesema: "Ik heb veel gegeven. In de wedstrijd zakten we terug, in gevaar zijn we niet geweest."

Voor trainer Anne Duis van Batavia was de 1-1 tegen een teleurstelling: "We hebben alles gedaan om de winnende treffer te forceren. Het lukte niet. Ik zie mogelijkheden in de nacompetitie. Achteraf is het jammer dat we in de eerste competitiehelft onnodig punten hebben verspeeld. Al met al is ons seizoen geslaagd."

Routinier en aanvoerder Roel Hendriks, zondag door een enkelblessure afwezig, hoopt op snel herstel en staat te popelen in de nacompetitie terug te keren. De Batenburger: "Ik wil meedoen. Met mijn ervaring op hoger niveau stuur ik de ploeg in het veld aan. Batavia heeft stappen vooruit gezet en zal volgens mij in de vierde klasse een goed figuur slaan. We krijgen daar ruimte voor ons spel. Ik heb vertrouwen in de nacompetitie."