Leden van de Lionsclub leggen de hand aan De Leeuwenkuil.
Leden van de Lionsclub leggen de hand aan De Leeuwenkuil. Foto: Ronald Thoonen

Nieuwe speelplaats voor De Kom

DRUTEN - Op 8 juni vindt de opening plaats van speelplaats De Leeuwenkuil op zmlk school De Kom in Druten. De opening vindt plaats om 13.30 uur. De realisatie van de nieuwe speelplaats komt tot stand door de Lionsclub Maas en Waal.

De Lionsclub Maas en Waal is een serviceclub met ruim dertig leden, allen mannen en woonachtig in Maas en Waal. De Lionsclub heeft onder andere als doel diensten te verlenen aan de samenleving. De Lionsclub is in contact gekomen met zmlk school De Kom en heeft het Adremo project geadopteerd.

Adremo-project
Het Adremo staat voor ADoptie, REvalidatie en MObiliteit en heeft als doelstelling, dat de huidige buitenspeelplaatsen van De Kom heringericht moeten worden om te dienen als speel- en oefenplaats voor de leerlingen met een beperking. De Lionsclub heeft het project geadopteerd en heeft binnen een jaar de benodigde gelden binnen gehaald via acties, giften, sponsoren en fondsen. Onder andere heeft basisschool IKC De Kubus in 2014 een sponsorloop georganiseerd.

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om de nieuwe speelplaats 'De Leeuwenkuil' te komen bewonderen. De opening is op 8 juni om 13.30 uur op Pa Hoeklaan 2 te Druten.