Afbeelding
Foto: Maartje Radsma

Strijden voor 't goede doel bij pub battle

AFFERDEN - De Tabaksplant in Afferden organiseert voor de eerste keer een pub battle. Acht groepen hebben zich aangemeld en ieder neemt voor één avond De Tabaksplant over. Doel is om een succesvolle avond te organiseren en daarmee geld op te halen voor hun gekozen goed doel. De eerste teams organiseerden al succesvolle avonden.

Gerrie Koppers van De Tabaksplant is initiatiefneemster van de pub battle. 'In het kader van alle nieuwe activiteiten is de pub battle ontstaan. Teams strijden daarbij voor een goed doel uit Maas en Waal'. Ze bedenken een thema, promoten het evenement en verzorgen de complete avond. 'Ook de eindschoonmaak', lacht Gerrie. Teams krijgen 100 euro als startbudget om de avond een leuke invulling te geven. Tien procent van de omzet gaat in de kas voor het goede doel. Het winnende team ontvangt nog eens extra 500 euro voor hun goede doel. Goede doelen waar nu voor gestreden wordt zijn Open eettafel Afferden, het Toverbaltheater, Het bijna thuis huis, de Badmintonvereniging, het Rode Kruis Maas en Waal, Volleybalvereniging De Flamingo's en Sprankel.

Nog vier teams gaan de strijd aan. De avonden zijn besloten en alleen toegankelijk met een kaartje. Via social media promoten de teams hun battle. Op vrijdag 10 juli vindt de prijsuitreiking plaats.