"Rustig slapen"

Bent u ook uw hele dagritme kwijt? Ik heb dat als lezer van De Gelderlander in ieder geval wel. Onze dagelijkse portie kommer en kwel komt op een totaal nieuwe manier op de deurmat en ik kan niets meer vinden.

En aangezien onze lokale omroep Webfm, door een totaal gebrek aan interesse van de politiek om fatsoenlijk te financieren, straks omvalt moeten we het toch van de krant hebben. Ze hebben bij de Gelderlander het nieuws uit mijn regio vooraan in het streekkatern geplaatst en dat vind ik prettig, want ik kon het lokale nieuws heel vaak niet vinden. Nou bleek dat ook wel te kloppen, want het stond er ook vaak simpelweg niet in en ik vrees dat het niet beter gaat worden.

Een nieuwe investeerder heeft opnieuw bezuinigd en uiteraard zijn juist de regiojournalisten weer de klos. Ik snap dat niet.
Mijn enige reden voor het veel te dure abonnement op die krant is niet de prachtige buitenlandstukken of het op vele manieren al tot mij gekomen binnenlandse nieuws. Nee! Ik wil lokaal nieuws, zoveel en zo vaak als mogelijk.

En dat is ook belangrijk nu bijvoorbeeld gemeenten meer taken op zorggebied hebben gekregen en dus vele miljoenen meer uitgeven dan ze al deden. Daar hoort een kritische blik op! Maar wie controleert dat zonder krant, radio en tv?

U wijst mij op de gemeenteraad? Zij zijn het controlerend orgaan inderdaad. Maar bent u recent weleens in West Maas en Waal, Druten of Beuningen bij zo'n vergadering geweest? Ik zou het ook afraden als ik eerlijk ben. Voor je het weet word je de volgende ochtend door de bode slapend aangetroffen op de publieke tribune.

Maar als gemeenteraadsleden niet opletten, de krant geen journalisten meer heeft en onze lokale omroep omvalt, wie is er dan nog wel kritisch op wat er hier in de regio gebeurt?

U kunt rustig gaan slapen, ik heb besloten dat ik nog wel even aanblijf om u wakker te schudden als het nodig is, welterusten!

Dhr. E. van Wijk