MHCB D1 blijft aan kop

OLDENZAAL - Dames 1 van Hockeyclub Beuningen maakte zich afgelopen zondag op voor de een na laatste wedstrijd van dit seizoen. In Oldenzaal werd gespeeld tegen Bully.

In het begin van de wedstrijd bleek dat de Beuningse speelsters lieten zien dat ze niet voor niets naar Oldenzaal waren afgereisd. Ondanks dat ze sterk speelden, bleef de openingstreffer uit. Dit duurde tot in de zeventiende minuut, toen Claudia de 1-0 wist te maken uit een goede aanval. Beuningen bleef druk zetten en twee minuten later kon de keepster van Bully de tweede bal uit het net vissen.

Spanning
In de rust was het voor coach Arjen slechts de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' zetten. Vanaf het fluitsignaal voor aanvang van de tweede helft was het echter Bully dat niet achterover ging leunen. De ploeg wist het de Beuningse dames nog behoorlijk lastig te maken, hoewel er geen echte kansen gecreƫerd werden.
In de 48e minuut was het Willemijn die tijdens de derde poging op goal de 3-0 binnen wist te tikken. Vanaf dat moment ging het hard en trok Beuningen de wedstrijd weer naar zich toe. In de 54e minuut was het Lianne die de bal in het net wist te krijgen en zo voor de 4-0 tekende. Later haalde Paloma nog een keer uit, 5-0. In de allerlaatste minuut was het Bully die de eer nog wist te redden, door uit een strafcorner te scoren en 5-1 op het bord wist te zetten.

Kampioenswedstrijd
Beuningen Dames 1 maakt zich nu op voor de kampioenswedstrijd op zondag 7 juni, thuis tegen Leeuwarden. De dames moeten deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. De wedstrijd begint om wedstrijd 12.45 uur.