Afbeelding
Foto: Toon van Gelder

Dromennacht op het MaasWaal college

WIJCHEN - Ruim 250 brugklassers van het MaasWaal college verbleven afgelopen donderdag een nacht op school. De leerlingen zetten zich in voor stichting Born in Africa, die daarmee de dromen van kansarme kinderen in Afrika realiseert. Tijdens de kick-offbijeenkomst van de Dromennacht koos elke brugklas een droom van een groep Afrikaanse kinderen. Deze dromen liepen erg uiteen: van de aanschaf van warme kleding tot computer­lessen. Bij elke droom hoorde een streefbedrag, dat nodig was om de droom te verwezenlijken.

Samen met negen kunstenaars maakten de brugklassers allerlei kunstwerken. Diverse kunstenaars werkten vrijwillig mee: Tessa Hendriks, Stijn en Daniella Krijt, Piet Wammes, Moris, Toon van Gelder, Caitlin Sas, Cor Renkens, Rob Bastiaanse en Antoinette Hoffs. De kunstenaars en de leerlingen werkten onder andere aan fotoportretten, houten vogelhuisjes en vazen die met graffiti werden bespoten. Tussen 21.00 en 23.00 uur werd de school geopend voor het publiek: vrienden, familie en kennissen kwamen langs om een kijkje te nemen én te bieden op de kunstwerken. Ook waren er andere activiteiten, zoals workshops. Binnen de school heerste een Afrikaanse sfeer, er klonken beats van Jambo en de bezoekers genoten van zelfgemaakte Afrikaanse hapjes en drankjes.

Het resultaat van de Dromennacht was boven verwachting. Er is in totaal 5.100 euro binnen gehaald. De verwachting is dat hier nog circa 1.000 euro bij komt van de sponsorloop. Met dit geld kunnen acht van de negen dromen volledig gefinancierd worden. De laatste droom voor een gedeelte.