Chris en Ria van Avezaath uit Alphen.
Chris en Ria van Avezaath uit Alphen. Foto: familie Avezaath

Al 50 jaar de momenten samen koesteren

ALPHEN - De kermis speelde vroeger een grote rol bij het vinden van een leuke partner. Ook Chris en Ria van Avezaath uit Alphen hebben elkaar op die manier ontmoet. Op donderdag 7 mei zijn ze inmiddels 50 jaar getrouwd.

'Die kermissen, een dansje wagen in een van die gezellige danstenten, dat waren nog eens een mooie tijden', zegt Chris met een lach op zijn gezicht. Hij en Ria hebben een zeer indrukwekkend, hectisch jaar achter de rug. De twee zijn heel blij dat ze de mijlpaal van 50 jaar huwelijk met elkaar mogen vieren. Donderdag 7 mei is het precies een halve eeuw geleden dat Ria en Chris in het huwelijk traden.

Volgens Ria is het zo: 'Hoe ouder je wordt, hoe meer je de momenten samen gaat koesteren.' Chris voegt daar aan toe: 'En we zijn altijd trots op elkaar en op onze drie kinderen en kleinkinderen.' Hij heeft overigens exact berekend hoeveel dagen het echtpaar inmiddels getrouwd is: 'Een huwelijk van 50 jaar, komt overeen met 18262 dagen.' Hopelijk komen er nog vele dagen bij voor het gouden bruidspaar.