Afbeelding
Foto: Loes van Eck

Winaars Profielwerkstukken Pax

DRUTEN - De Profielwerkstukprijzen van het Pax Christi College zijn afgelopen week uitgereikt aan vier duo's. De finale van de Profielwerkstukprijs vond plaats op woensdag 29 april. Acht duo's van het havo en vwo presenteerden hun profielwerkstuk, waarmee ze lieten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. De jury, bestaande uit deskundigen uit het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en de lokale overheid, was onder de indruk van de kwaliteit van het werk.

De prijswinnaars van de havo zijn geworden: Jeppe de Haardt en Jesper Kaaks met het werkstuk 'Dieptewaarneming' (natuurprofielen) en Rosa van Hoogstraten en Janneke Korsten met het werkstuk 'Laaggeletterdheid' (maatschappijprofielen). De prijswinnaars van het vwo zijn geworden: Thomas Steenbruggen en Lotte Steenbruggen met het werkstuk 'Plantmicrobiële brandstofcel' (natuurprofielen) en Kenya Limburg en Sophie Willemsen met het werkstuk 'Taalbegrip bij gymnasiasten en leerlingen van het atheneum' (maatschappijprofielen). De acht winnende individuen ontvingen een prijzenbeker en een cheque ter waarde van 150 euro uit handen van Rabobank Maas en Waal. Leerlingen die op de tweede plaats eindigden ontvingen een prijzenbeker en een cheque ter waarde van 50 euro. De prijzen werden ter beschikking gesteld door de Rabobank.

Buurtsuper Maasbommel

MAASBOMMEL - Burgemeester Steenkamp heeft vorige week woensdag de nieuwe supermarkt in Maasbommel feestelijk geopend. De nieuwe supermarkt, buurtsuper Maasbommel, is een initiatief van Carola en Henk Vuister. Ze namen dit initiatief nadat de Spar besloot te stoppen. De oudere inwoners van Maasbommel zijn erg blij dat ze weer in hun eigen dorp terecht kunnen voor de dagelijkse boodschappen. Foto: Loes van Eck.

Zevende editie HobbyKoks

BEUNINGEN - De zevende culinaire avond 'HobbyKoks' wordt gehouden op dinsdag 19 mei. Het koksteam 'heren 2′ neemt, onder leiding van gastkok Peter Hendrix, de keuken over van café Dé Zaak. Een 3-gangendiner kosten 27,50 per persoon (exclusief drankjes). De opbrengst van deze avond gaat naar een goed doel: Carelanka. Carelanka ondersteunt lokale organisaties in Sri Lanka. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven via info@explobarbeuningen.nl.