De Winkel van Wies is tot en met september te bezoeken.
De Winkel van Wies is tot en met september te bezoeken. Foto: Stichting Tremele

Winkel van Wies weer geopend

DREUMEL - Wies de Kleijn sloot in 1982 voorgoed de deur van haar kruidenierswinkel. In 2011 werd het pand gesloopt, maar de winkelinventaris bleef behouden. Stichting Tremele werd de eigenaar van dit interieur en hield in 2012 een expositie. Van mei tot en met september gaat de winkel van Wies weer open voor publiek, tijdens de expositie 'De Winkel van Wies' in het Dijkmagazijn aan de Vluchtheuvelstraat 14 in Dreumel.

De expositie vertelt het verhaal van de winkel van Wies en andere kruidenierswinkeltjes in Dreumel. In de winkel worden ruim dertig Oudhollandse snoepsoorten verkocht. Er staan diverse artikelen in nostalgische verpakking in de winkel. Ook is er een textielafdeling met geweven producten. Daarnaast is er een huiskamertafereel uit de jaren '50 ingericht, een tableau met oud speelgoed en wordt het aloude procedé van groenten en fruit inmaken in weckflessen uitgelegd. Voor de bezoekers wordt op het buitenterras koffie, thee of iets fris geschonken.

De winkel en het buitenterras worden verzorgd door zo'n twintig vrijwilligers, die zich spontaan voor dit project hebben aangemeld. Stichting Tremele is bijzonder trots op, en dankbaar voor, de ondersteuning die zij telkens weer krijgt op allerlei fronten. De winkel is geopend op zon- en feestdagen van 14.00 tot 17.00 uur.