Afbeelding
Foto: Kasteel Hernen

Ik woon in een kasteel

Do. 7 mei en vrij. 8 mei

Activiteit:        Voorstelling
Locatie:        Dorpsstraat 40,
        Hernen        
Tijd:        13.30 en 15.00 uur

De voorstelling 'Ik woon in een kasteel' is speciaal voor kasteel Hernen gemaakt bij het project Hernen 1544. Ridder Richard vertelt en speelt de verhalen over het wonen in het kasteel. Na afloop is het mogelijk om met een 'pratende lamp' door het kasteel te dwalen. De entree bedraagt 8,50 euro per persoon (inclusief entree voor het kasteel). Reserveren via kasteelhernen@glk.nl. Meer informatie: www.glk.nl/hernen.

Herman in een bakje
geitenkwark

Zaterdag 9 mei

Activiteit:        Muziek
Locatie:        Agora theater,
        Druten
Tijd:        20.30 uur

Herman in een bakje Geitenkwark is een formatie van vier mannen. Hun tweede avondvullende programma brengt een combinatie van muzikaliteit en absurde humor; een voorstelling die van begin tot eind boeiend is. Moeiteloos wordt de kijker meegezogen in hun belevingswereld. Kaarten kosten 16 euro en zijn te koop via www.agoratheater.nl.

Stoom
weekend

Zat. 9 mei en zo. 10 mei

Activiteit:        Nationale molen         en gemalendag
Locatie:        De Tuut 1,
        Appeltern        
Tijd:        za. 13-16 uur
                zo. 11-16 uur

Stoomgemaal De Tuut staat dit weekend weer onder stoom. Dijkgraaf Verheijen, van Waterschap Aa en Maas, opent om 13.00 uur het stoomseizoen. De grote Lancashire stoomketel is deze dagen vol in bedrijf. De kelder, met de natte vacuümpompen en condensors van stoommachines, is ook toegankelijk. Ook is het Motormuseum te bezoeken, waar uitleg gegeven wordt over de werking van heteluchtmotoren. Voor meer informatie en toegangsprijzen: www.de-tuut.nl.

Smartlappen
bij de molen

Zondag 10 mei

Activiteit:        Muziek
Locatie:        Molen in Alphen
Tijd:        14.00 uur

Smartlappenkoor 't Anker zingt tijdens de Nationale Molendag bij de molen in Alphen. Het belooft een gezellige middag te worden. Voor meer informatie: info@smartlappenkoor-alphen.nl of www.smartlappenkoor-alphen.nl.