Afbeelding
Foto: José Bernts

Gezond en vitaal

Zondag 10 mei

Activiteit:        Running of Tai Chi
Locatie:        Dijkmagazijn,
        Beuningen
Tijd:        10.30 - 12.00 uur

Voor een oppeppende running of rustgevende Tai Chi sessie kan iedereen zondag 10 mei terecht bij Het Dijkmagazijn. Met 'Natuurlijk lopen' loopt u onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. Irma Soetekouw begeleidt de Tai Chi met 'Chi' wandelen op het Waalstrand en tussen de wilgen. Het is mogelijk om aan de bijeenkomsten afzonderlijk deel te nemen. Kosten bedragen 5 euro. Voor informatie en reserveringen voor Natuurlijk lopen: info@kcenc.nl. Voor informatie en reserveringen Tai Chi: info@irmasoetekouw.nl.

De grote poepshow

Activiteit:        Kindervoorstelling
Locatie:        Agora theater,
        Druten
Tijd:        14.30 uur

De poepshow is een onsmakelijke en grappige voorstelling over en met de rotzooi die we dagelijks produceren. Spelonderdelen als Viezagie en So You Wanna Be A Poepstar laten zien hoeveel afval we produceren, wie vieze handen maakt om het op te ruimen, en wat je met de rommel nog meer kunt doen. De show wordt gepresenteerd door een vuilnisman (Hakim) die met pensioen is en graag over zijn oude vak vertelt. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via www.agoratheater.nl.

Alzheimer café

Maandag 11 mei

Activiteit:        Lezing
Locatie:        Kattenburg 59,
        Druten
Tijd:        19.30 tot 21.30 uur

Wilma du Bois, zorgtrajectbegeleider van de gemeente West Maas en Waal, is gastspreker bij het eerstvolgende Alzheimer café. Het thema van de avond is 'Als het thuis niet meer gaat'. Du Bois legt uit hoe het zo lang mogelijk thuis goed kan gaan en over de opties die er zijn, en de stappen die we moeten zetten, als het niet meer gaat. Meer informatie via tel. 0487-51 01 26.

Tovervisje

Woensdag 13 mei

Activiteit:        Voorstelling
Locatie:        Tempelstraat, 6
        Beuningen
Tijd:        15.00 uur

Poppentheater Tingeling speelt de voorstelling Het Tovervisje, naar een sprookje van Grimm, voor kinderen van vier tot en met 8 jaar. De voorstelling gaat over een kabouterechtpaar dat in een omgekeerde bloempot op het strand woont. Mannetje Piggelmee ontmoet op een dag een hele mooie vis, waarvan hij wensen mag doen. De entree bedraagt 4 euro. Reserveren via 024- 67 77 034. Meer informatie: www.poppentheatertingeling.nl.