Martin, Jelle en Esther.
Martin, Jelle en Esther. Foto: Bakker Bom

Martin Bom draagt stok(brood)je over aan Jelle en Esther

Door Piet Zeeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Leeuwens 'Echte Bakker Martin Bom' draagt in oktober 2016 zijn zaak over aan het jonge stel Jelle Thomassen (23) en Esther Daanen (22). Bom (54) begon in 1992 en bouwde zijn zaak uit tot een begrip in Beneden-Leeuwen en verre omgeving. Vorig jaar werd hij de Beste Echte Bakker van Gelderland. En daar had de van oorsprong uit Bergharen afkomstige Jelle Thomassen, al zo'n vijf jaar werkzaam bij Bom, ook aan meegewerkt.

Martin Bom dacht er sinds 2012 al aan zijn zaak over te dragen; de jaren begonnen te tellen en het altijd weer werken in de nacht werd hem te zwaar. Indachtig de mentaliteit die ook topsporters vaak hebben, stoppen op je hoogtepunt, vond hij het tijd voor verandering: 'Ik wil graag kijken of ik nog andere kwaliteiten bezit', aldus Martin. En warempel, de juiste opvolger bleek al een tijdje in zijn eigen toko rond te lopen.

Jelle Thomassen wilde als kind al bakker worden. Nadat hij vanuit zijn opleiding (Vakschool Wageningen Brood en Banket) had stage gelopen bij Bom, ging hij er werken. Het klikte goed tussen hem en zijn baas, en toen hij zich eens liet ontvallen dat hij eigenlijk best voor zichzelf wilde beginnen, was de zaak na een aantal gesprekken snel rond.

Regeren is vooruitzien
Ook Jelle's partner, de uit Dreumel afkomstige Esther Daanen (ze wonen sinds kort samen in een nieuw huis in het Leeuwse Veld) was enthousiast. Zij komt uit een echte ondernemersfamilie en is momenteel nog werkzaam in de zorg, op Waelwick in Ewijk.

Maar regeren is vooruitzien, naast haar werk wordt ze aan de Nederlandse Bakkers Academie voorbereid op haar toekomstige taak. Esther is reuze trots straks hét gezicht van de overbekende bakkerswinkel aan de Zandstraat te worden. Zij wil de formule van Bom continueren; vriendelijk voor alle klanten. Heb je haast dan pak je het gewenste artikel en kun je snel afrekenen. Wil je rustig geholpen worden? Dan krijg je vanzelfsprekend alle tijd en aandacht. Meer informatie over de bakkerszaak: www.bom.echtebakker.nl