Knappe winst MHCB D1 op Quick Stick

HEERENVEEN - Na de 9-1 winst op Eelde, vorige week, moest MHCB dames 1 zich afgelopen weekend opmaken voor een partij in het noorden van Nederland tegen Quick Stick Heerenveen. Quick Stick, dat thuis in het hele seizoen maar zes tegendoelpunten had geïncasseerd, kreeg die nu in één wedstrijd om hun oren. De Beuningse meiden wonnen met 2-6.

In de eerste fase werd wisselend gespeeld. In de achtste minuut kreeg Beuningen de eerste kans. Lianne kreeg de bal en nam deze mee de cirkel in, waar ze Nina wist te vinden, die zonder nadenken de keepster passeerde, 0-1. Drie minuten later wisten de dames van Quick Stick een strafcorner te verzilveren en was de stand gelijk. In de 31e minuut wist Quick Stick nogmaals te scoren. Met een stand van 2-1 voor Heerenveen gingen de teams de rust in.

Strafcorners

Ondanks de achterstand gingen de Beuningse meiden met frisse moed de tweede helft in. In de 40e minuut ontving Willemijn de bal, nam deze mee de cirkel in en passeerde de keepster, waardoor het al vroeg in de tweede helft gelijk stond, 2-2. Beuningen had vervolgens het beste van het spel, veel energie, veel ballen in de cirkel en de ene na de andere strafcorner. In de 50e minuut wist Ursula de derde goal voor Beuningen te maken. Vier minuten later werd er opnieuw gescoord, 2-4. In de 67e minuut kregen de dames een strafbal, die Liselore wist te benutten, 2-5. Een minuut later scoorde Lianne. Einduitslag 2-6.

Op 10 mei spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Op die dag spelen ook de Heren 1 weer thuis.