Afbeelding
Foto: Karin Peters

Voetbal programma

MAAS EN WAAL - Het voetbalprogramma voor zondag 3 mei 2015:
Tweede klasse: Leones-Trekvogels Nijmegen
Derde klasse: BVC'12 Beek-DIO'30, Beuningse Boys-Blauw Wit Nijmegen
Vierde klasse: SCP-Avios, Niftrik-UHC, FC Kunde Nijmegen-Unitas'28, Ewijk-Overasseltse Boys, SCD'33-Eendracht'30 Mook
Vijfde klasse: AAC-Olympia-Batavia, Victoria'25-DSZ, Diosa Balgoij-DBV, Kolping Dynamo Nijmegen-Aquila, Brakkenstein Nijmegen-Roda'28, Edesche Boys-WVW

Topturnster naar finales

BEUNINGEN - Dewi van Rooij uit Beuningen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan tijdens de halve finale in Amsterdam. Ze behaalde een knappe vijfde plek. De topturnster jeugd 1 N1 traint bij GTV de Hazenkamp in Nijmegen. Ze traint daar inmiddels zesentwintig uur per week. Na het zilver dat Dewi won in de achtste finale op 8 februari in Eindhoven raakte ze geblesseerd en kon niet meedoen aan de kwartfinale in Tilburg. Gelukkig kreeg ze dispensatie. Zaterdag kreeg ze een score van 50.341. Daarmee plaatste ze zich voor alle toestelfinales in Ahoy Rotterdam op 20 juni. Maar voor het zo ver neemt Dewi nog deel aan de finale meerkamp op 14 juni in Almelo.

Motorsport
evenement

BERGHEM - Op het Circuit Park Berghem wordt op 2 mei in diverse scooter-, brommer- en motorenklassen gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Ruim 90 coureurs tussen de 10 en de 64 jaar zorgen voor spectaculaire wedstrijden. Onder hen de zeventienjarige Damon van der Wielen uit Boven-Leeuwen. Hij komt uit in de Yamaha R125 Cup. In de ochtend worden in alle klassen vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. 's Middags worden de wedstrijden in twee manches gereden. Het Nederlands Kampioenschap wordt verreden op het Circuit Park Berghem van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Genomineerden
Nuon club competitie

DEEST/HERNEN - Voetbalvereniging SCD '33 uit Deest en tennisvereniging Harava uit Hernen zijn genomineerd voor de finaleronde van de Nuon Club Competitie 2015. De negen clubs met de meeste stemmen winnen een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening. Een bedrag dat kan oplopen tot 10.000 euro per club. Het geld is bedoeld voor maatregelen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Stemmen kan tot 18 mei via www.clubcompetitie.nuon.nl.