Scouting Dreumel is klaar voor vertrek.
Scouting Dreumel is klaar voor vertrek. Foto: Caitlin Sas

Samenwerken en samenzijn bij de scouting

DREUMEL - Vorige week was in deze krant lezen dat burgemeester en inwoners van Nuenen verontrust zijn. In het plaatselijke bos zouden versteende dieren gesignaleerd zijn. Toevallig vertrekt aanstaande zaterdag Scouting Dreumel naar Nuenen. Theo Vink, voorzitter van de scoutinggroep, ziet desondanks geen beren op de weg: 'We hebben voor hetere vuren gestaan', zegt hij.

Door Elly Hagen

'Vrijdag laden we met dubbel enthousiasme de vrachtauto', aldus Vink. Caitlin Sas vult hem aan: 'Op het eerste gezicht lijken we dan een groepje ongeregeld. Het lijkt of iedereen maar wat doet en door elkaar loopt. Toch staat aan het eind van de avond de vrachtauto keurig geladen. Klaar voor vertrek.' Er zijn dan ook weinig dwingende regels, iedereen doet waar hij goed in is. Dat alles gesmeerd loopt komt door onderlinge solidariteit en enthousiasme, menen de twee. Behalve vijfentwintig actieve vrijwilligers zijn er ook mensen die indirecte hulp bieden, door het belangeloos beschikbaar stellen van materialen.

Week zonder televisie

'Het belangrijkste wat we de kinderen in een week mee willen geven, is samenzijn en samenwerken', vertelt Caitlin. 'En wat denk je in deze tijd van een week zonder televisie en internet?' vult Theo aan. 'De eerste dag is het wennen, daarna hoor je er niemand meer over.' Een ander belangrijk facet is dat deelname aan het kamp voor een groot deel zelf wordt verdiend door allerlei activiteiten. De Oud-ijzer actie en het Waaljutten zijn hiervan voorbeelden.

Voldaan

Caitlin en Theo kijken uit naar de kampweek en de leuke dingen die ze ook dit jaar weer gaan doen. 'De tijd vliegt altijd om. Vrijdag 8 mei wordt de vrachtauto opnieuw geladen. Dit keer met een dubbel gevoel. We zijn blij als iedereen gezond en voldaan naar huis gaat. Maar voelen weemoed over een geslaagde week die is omgevlogen', aldus Caitlin en Theo.