Maartje & Kine.
Maartje & Kine. Foto: Ivar Teunissen

Voorproeven bij Agora Theater

DRUTEN - De programmering van het Agora Theater voor seizoen 2015-2016 is bekend. Onder meer Roué Verveer, Youp van 't Hek, Babette van Veen en Suzan Seegers staan komend theaterseizoen in Druten op de planken. Nieuw dit jaar is de Proeverij, waarbij diverse artiesten zich presenteren aan het publiek. Een compleet overzicht van de voorstellingen is te vinden in het Agora Theater magazine, dat vanaf 11 mei af te halen is in D'n Bogerd.

Een volle zaal verdienen is één, maar deze ook daadwerkelijk krijgen is een tweede. Daarom gunt het Agora Theater aanstormend talent de kans om zich, middels een preview avond, te presenteren aan het publiek. Zes artiesten, die komend theaterseizoen in Druten op de planken staan, maar nog relatief onbekend zijn bij het grote publiek. De Proeverij 2015-2016, een combinatie van cabaret en muziek, vindt plaats op donderdag 1 oktober en is de aftrap van het nieuwe theaterseizoen.

'Tijdens de preview dagen van impresariaten, waarop theaterprogrammeurs kennis maken met nieuw talent, zie ik regelmatig artiesten die het ver kunnen gaan schoppen in het theater', aldus Lenie Ratelband, verantwoordelijk voor de programmering van het Agora Theater. 'Maar hoe krijg je het publiek zover om kaarten te kopen voor een jonge, onbekende artiest? Ik kan mensen wel vertéllen hoe leuk of bijzonder zijn of haar voorstelling is, maar soms moet je een stuk van de show bekijken om dat in te zien.' Voor een bedrag van 5 euro (inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje) krijgen bezoekers zes acts voorgeschoteld. Koopt men op de avond kaarten voor één van de betreffende voorstellingen, of heeft men al kaarten voor een van deze artiesten, dan wordt die 5 euro op de bestelling in mindering gebracht.

Cabaret

In het Agora Theater komend seizoen, traditiegetrouw, een groot aantal cabaretiers. Op het programma bekende namen als Youp van 't Hek, Kees Torn, Jochen Otten en Leon van der Zanden. Daarnaast een aantal vrouwelijke cabaretduo's, waaronder Maartje & Kine. Ook op muziekgebied pakt het Drutense theater uit, met optredens van de talentvolle pianiste Claudine Carmen Rosa en de Vlaamse a-capellagroep Voice Male. Suzan Seegers, op dit moment in de theaters met Suus zingt Toon, komt 6 maart 2016 naar het Agora theater met liedjes van Annie M.G. Schmidt. Ook jazz is komend seizoen vertegenwoordigd, in de vorm van A Night at the Club. De voorstelling New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment.

Jeugdvoorstellingen

Voor kinderen zijn er dit seizoen voorstellingen van onder meer OpusOne (Klokkenluider van de Notre Dame), Theaterfiets, Raak! en Circus Meerfout. Jeugdtheatergezelschap Meneer Monster, bekend van De Gruffalo en Poep!, speelt in Druten een bewerking van het boek 'De Fantastische Meneer Vos' van Roald Dahl. Het Agora Theater magazine ligt momenteel op de persen en wordt in de eerste week van mei bezorgd bij abonnementhouders. Vanaf 11 mei is het magazine af te halen in D'n Bogerd. Om iedereen gelijke kansen te bieden met betrekking tot het reserveren van kaarten, worden alle bestellingen vóór 30 mei gezien als 'eerste besteldag'. Belangstellenden hebben dan voldoende tijd om het magazine door te nemen en een keuze te maken uit de voorstellingen. Het programma is vanaf 4 mei ook te vinden op www.agoratheater.nl.