Mike en Colin.
Mike en Colin. Foto: William Rutten

Openluchtconcert Mike en Colin

DRUTEN/NIJMEGEN - Het Maas en Waalse duo Mike en Colin was een paar maanden geleden nog te zien in het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen, waar de twee het schopten tot aflevering acht. En naast diverse optredens waren ze de afgelopen tijd druk met het schrijven en inzingen van nummers voor hun debuutalbum 'Oog voor Jou', dat op 1 mei in de verkoop gaat. Om hun album te presenteren heeft het duo een groots concert in Openluchttheater de Goffert, op zaterdag 2 mei.

Na drie uitverkochte Twitterconcerten is dit hun vierde concert. Zeven weken geleden besloten Mike en Colin dit concert te geven. En dat vergt veel werk in korte tijd, zeker omdat ze het concert grotendeels zelf organiseren. De beslissing voor het openluchttheater in Nijmegen was snel genomen. Met het openluchttheater wordt eigenlijk niets meer gedaan en de twee willen door middel van het concert het theater nieuw leven inblazen. 'Het is een unieke locatie, midden in de natuur, met een mooie vijver waar je soms een konijntje voorbij ziet huppelen', vertelt Colin. Mike vult aan: 'Het voelt vertrouwd om daar op te treden, omdat het daar voor ons is begonnen.'
Naast enkele bekende nummers zingen de twee natuurlijk ook nummers van hun debuutalbum. Zenuwen hebben ze dan ook wel een beetje. 'Het is vooral spannend, omdat dit de vuurdoop van ons debuutalbum is', vertelt Mike. Colin: 'We laten iets los van wat we hebben geschreven en we weten natuurlijk niet wat de reacties zijn.'

Debuutalbum

De twee zijn nu al zeven jaar bij elkaar en je zou zeggen dat het lang heeft geduurd voordat er een album kwam. 'Maar dat is juist goed geweest', vinden Mike en Colin. 'Als het aan ons had gelegen hadden we meteen een album uitgebracht, maar ons management vond dat we moesten wachten.' En daar is het duo ze eeuwig dankbaar voor. 'We hebben in de afgelopen jaren zoveel geleerd, maar onze stijl is ook veranderd', vertelt Colin. 'En we zijn in al die jaren wijzer en slimmer geworden', lacht Mike. 'Als we vijf jaar geleden met een album waren gekomen, was dat een totaal ander album geweest.' De twee vinden het album nu dan ook perfect. De nummers gaan over dingen die het duo meemaakt in het dagelijks leven. 'De titel voor het nummer 'Jong en Onbezonnen' is bijvoorbeeld gebaseerd op een onhandige actie van ons met een winkelwagentje na een avondje stappen, met een boete voor baldadigheid als gevolg.' Op het album staan zowel uptempo nummers als ballads. Tijdens het concert brengt het duo beide stijlen ten gehore. 'We leiden de nummers in met verhalen, wat het concert extra speciaal maakt', sluiten de twee af.

Jeronimo (BZET), Alessandro (Junior Songfestival) en de band Zomaer (Holland's Got Talent) verzorgen het voorprogramma van de show. Kaarten voor het concert kosten 16,50 euro inclusief servicekosten en zijn te koop via www.mikeencolin.com en www.ticketmaster.nl. Het programma start om 18.30 uur, de deuren gaan om 18.00 uur open. Het album 'Oog voor Jou' is vanaf 1 mei te koop in de winkels en online, maar ook tijdens het concert.