Winst voor DIO'30

DRUTEN - DIO'30 heeft zich goed hersteld na het verlies van vorige week tegen Jonge Kracht. De ploeg won afgelopen weekend thuis op sportpark De Gelenberg van Eldenia met 3-1.

De beginfase ging gelijk op en beide ploegen waren alleen gevaarlijk uit spelhervattingen, zoals vrije trappen en corners. DIO'30 werd geleidelijk aan wel de beter voetballende ploeg, maar het duurde nog tot de dertigste minuut voordat de score werd geopend. Na een voorzet van Fren Stevens kwam de bal bij Jan Willem Jeurissen, die DIO'30 op een 1-0 voorsprong zette. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Drutenaren nog een paar maal gevaarlijk uit, maar er werd niet gescoord.

De tweede helft startte voortvarend. De eerste goede aanval in de tweede helft leverde direct de 2-0 op. En binnen het uur werd het zelfs 3-0. Daarna dacht DIO'30 de buit binnen te hebben en nam misschien onbewust wat gas terug. Eldenia wist eerst nog geen raad met wat grote kansen, maar kwam 20 minuten voor tijd toch terug tot 3-1.
In de slotfase waren er voor beide clubs nog kansen, maar tot scoren kwam het niet meer. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een verdiende 3-1 overwinning.

Mede door de resultaten op de andere velden is DIO'30 weer volop in de race voor de 3e periode. Alleen Echteld en Groesbeekse Boys hebben 1 punt meer dan de Drutense club. Kortom, het gaat zeker nog ergens om in de laatste drie wedstrijden. Komende zondag gaat DIO'30 op bezoek bij RKSV Driel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.