Jumbo Druten viert de hele week (nakijken) feest
Jumbo Druten viert de hele week (nakijken) feest Foto: Chantal Roest

Lustrum Jumbo Druten

DRUTEN - De Jumbo aan de Marktpassage in Druten bestaat deze week 5 jaar. De ruime winkel van 1200 vierkante meter, heeft een groot versplein, een eigen bakkerij en een eigen slagerij. De vestiging heeft zo'n 90 personeelsleden (full- en partime). Die medewerkers koesteren de klanten alle dagen van de week.

Door Piet Zeeuwen

Filiaalmanager Marcel Wassink uit Doetinchem kende Maas en Waal al toen hij anderhalf jaar geleden begon in Druten. Hij werkte drie jaar in Beneden Leeuwen. Wassink is best tevreden over de resultaten tijdens de eerste anderhalf jaar dat hij het filiaal bestiert. "Zeker als je weet dat de omstandigheden niet optimaal waren." Wassink bedoelt daarmee dat toen hij in Druten begon het hele Marktplein open lag. Toen dat klaar was ging de Ooievaarstraat langdurig op de schop. En moeilijk te bereiken winkels stemmen filiaalmanagers meestal niet vrolijk. Ondanks die belemmeringen reageerden de klanten toch steeds enthousiast op de winkel en de formule van Jumbo.

En ook al is de concurrentie in Druten stevig, de doelstellingen worden behaald. "Concurrentie houdt je scherp," stelt de filiaalmanager. Klanten waarderen kennelijk dat Jumbo streeft naar 100% klanttevredenheid. "Daar gaan we in de toekomst natuurlijk mee door," aldus Wassink.

Het eerste lustrum van de Drutense Jumbo gaan ze met hun klanten vieren middels een feestweek met allerlei acties. De gehele week kunnen klanten kassabonnen (ten waarde van minimaal 20 euro) in een ton doen en daar worden dan dagelijks 5 winnaars uit getrokken. De winnaars krijgen een cadeaukaart voor gratis boodschappen. Op dinsdag 28 april doen alle ingeleverde bonnen mee aan de "grand finale" trekking waarbij allerlei fraaie prijzen te winnen zijn. En natuurlijk is er ook aan de jeugd gedacht; leuke prijsjes zijn te winnen met een kleurplatenwedstrijd.