Marije en Samantha oefenen voor de Vierdaagse.
Marije en Samantha oefenen voor de Vierdaagse. Foto: Rinie van Haren

De veters gestrikt voor de Leeuwenmars

BOVEN-LEEUWEN - Met het inluiden van het voorjaar start voor velen weer het wandelseizoen. Bijna elk weekend is er wel ergens een georganiseerde wandeltocht, die door veel liefhebbers wordt aangegrepen om de wandelsport te bedrijven. Ook Boven-Leeuwen kent sinds tientallen jaren een mooie wandeltocht, die in de wijde regio bekend is, de Leeuwenmars. Een tweedaags wandelevenement met afstanden tussen 5 en 40 kilometer.

Vanwege het tweedaags karakter van dit evenement is deze wandeltocht uitermate geschikt als opmaat naar het grootste wandelevenement van Nederland, de Vierdaagse van Nijmegen. Wandelaars uit het hele land komen in het laatste weekend van april dan ook naar Boven-Leeuwen om deel te nemen.

Kilometers maken

Ook wandelaars uit deze regio bereiden zich voor op de Vierdaagse. Zo ook Marije Doornspeek en Samantha van Haren. Ze wandelen elk weekend om hun kilometers te maken. De twee nemen komend weekend deel aan de Leeuwenmars en lopen de afstand van 25 kilometer. De organisatie heeft voor deze meest populaire afstand twee verschillende routes uitgestippeld, zodat men op zaterdag én zondag kan deelnemen, zonder twee dagen dezelfde route te lopen.

Bewegen en genieten

Over wat Marije en Samantha ertoe beweegt om te gaan wandelen, zijn de twee eensgezind: 'Voldoende bewegen, tussentijds genieten van de prachtige omgeving en gezellig kletsen onderweg', vertellen zij lachend. Samantha wandelt voor het derde jaar, Marije is een nieuwkomer, maar is in de gelukkige omstandigheid dat zij toch is ingeloot voor de Vierdaagse, door een Facebookactie van de hoofdsponsor. Zij zullen de komende maanden nog de nodige kilometers moeten afleggen om zich goed te kunnen voorbereiden, te beginnen bij de Leeuwenmars.

De Leeuwenmars

De 54ste Leeuwenmars start op zaterdag 25 en zondag 26 april vanaf 8.00 uur aan de Trambaan 1 te Boven-Leeuwen. Meer informatie: www.leeuwenmars.nl.