Afbeelding
Foto: Anton Janssen

Eredivisie debuut tennissers

Door Anton Janssen

WAMEL - De verschillende tennisteams beginnen zaterdag weer aan de competitie. Voor het zaterdagteam van TV Wamel wordt dat een bijzondere belevenis. Het team debuteert in de eredivisie, het hoogste clubniveau op zaterdag. De eerste wedstrijd wordt meteen een zware opgave. Soestdijk, de kampioen van vorig jaar, komt naar Wamel. De wedstrijd begint om 13.30 uur en wordt op twee banen gespeeld.

Pieter van Oort, begeleider van het team: "We zitten in een poule met acht teams, spelen vier keer thuis en drie keer uit. Vorig jaar werden we kampioen in de overgangsklasse en promoveerden we naar de eredivisie. We hebben een ruime selectie met Remi en Pascal de Jager, André en Gerwin de Haas, Niels van Doesburg, Raymond Herman, Arjan Segers en Jack Engelaar. We kampen nog met enkele blessures." Ten opzichte van vorig jaar is Engelaar een nieuwkomer. De Tielenaar is een versterking en gaat het team ook trainen.

Een wedstrijd in de eredivisie bestaat uit zes onderdelen, vier keer enkelspel en twee keer dubbelspel. TV Wamel beschikt over een ruime selectie met mogelijkheden tot wisselen. Het team traint drie keer per week en heeft als doel handhaving in de eredivisie. Van Oort: "We willen in deze sterke groep de zesde plaats bereiken. Het team wil geen eendagsvlieg in de eredivisie zijn. Op zich in dit niveau al een uitstekende prestatie, want we spelen tegen gerenommeerde clubs. De tegenstanders hebben gravelbanen, wij spelen op kunstgras. Dat lijkt in ons voordeel, want gravelbanen zijn langzamer."

De begeleider: "Wanneer wij ons in de eredivisie weten te handhaven, vieren we dat als een kampioenschap. Voor zo'n kleine vereniging als de onze is deze klassering een geweldige ervaring. De inzet van het team is gericht op het vasthouden van de plaats in de eredivisie. Ik verwacht dat we een reële kans hebben om dat doel te bereiken."