Vanaf komende dinsdag wordt er door alle vrijwilligers hard gewerkt aan de opbouw van de tent.
Vanaf komende dinsdag wordt er door alle vrijwilligers hard gewerkt aan de opbouw van de tent. Foto: Hans Barten

Pleinpop telt af voor 15e editie

ALPHEN - Nu Pleinpop nadert, begint het bij de bestuursleden, de tientallen vrijwilligers en de vele bezoekers te kriebelen. Maar voordat het zover is, moet er nog een hoop gebeuren. Deze week zet het bestuur tijdens de laatste vergadering de puntjes op de 'i'. 'We nemen nog eenmaal het draaiboek door om er zeker van te zijn dat we niets over het hoofd zien', vertelt Ellen Jagtenberg, één van de bestuursleden. Volgende week maandag, tweede paasdag, wordt de planken vloer gelegd, om op dinsdag de tent te hijsen.

Niemand minder dan Kensington en Jan Smit staan over een ruim een week op het Alphense muziekfestival. De Utrechtse rockband opent vrijdag 10 april de vijftiende editie van Pleinpop. Diezelfde avond geeft ook Paul de Leeuw een exclusief concert. Jan Smit is de hoofdact tijdens de Hollandse avond op zaterdag.

Vrijwilligers

Het hele jaar door is het zeskoppige bestuur achter de schermen bezig met het muziekfestival. Het boeken van artiesten, het contracteren van horecapartijen, het zoeken van sponsors en het maken van een draaiboek. Om over de gesprekken met gemeente, politie en beveiligers nog maar te zwijgen. De laatste dagen voorafgaand aan het festival zorgt het bestuur ervoor dat het terrein wordt ingericht met faciliteiten als toiletten, verlichting, geluid, promotiemateriaal en horeca. Dat doen zij samen met tientallen vrijwilligers. Ellen: 'Deze vrijwilligers helpen ons al jaren, vrienden, familie, bekenden, vrienden van familie, vrienden van vrienden. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze helpen mee. Wij zijn dan ook heel trots dat in zo'n klein dorp, waar zo'n groot evenement wordt gehouden, zo veel mensen meehelpen.'

Kensington

'We vieren dit jaar ons vijftienjarig jubileum', vertelt Ellen trots. 'Dat is natuurlijk al heel wat en dat we voor dit jubileum namen als Paul de Leeuw en Kensington hebben kunnen regelen is een extra kers op de taart.' De twee acts staan vrijdag 10 april op het Alphense podium. Naast de Utrechtse rockband en zanger, presentator en programmamaker De Leeuw verzorgt ook de vijfmansformatie The Fools een optreden op Pleinpop.

Zaterdagavond is traditiegetrouw 'Hollandse avond' in de Alphense feesttent. Jan Smit keert na vier jaar terug naar Pleinpop.NL. Hij deelt het podium met volkszangers Thomas Berge, Jannes, Vinzzent, Willem Barth en het duo Helemaal Hollands.

Zondag wordt het festival in stijl afgesloten, met een optreden van Beethoven. Optredens van Django Wagner en Henk Dissel maken de middag compleet. Tussen de optredens door wordt de muziek, gedurende het hele festival, verzorgd door dj Roy. Op zondag is er ook een hoek speciaal voor de kinderen ingericht.

Kaarten

Hoewel het gros van de tickets inmiddels verkocht is, zijn er nog enkele kaarten beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen op de diverse voorverkoopadressen en via de www.pleinpop.nl. Hier is tevens de volledige programmering van het festival te vinden.